Du läser här:

Mår du inte bra?

Här hittar du länkar och telefonnummer till sådant som kan vara viktigt för dig som är barn. Ibland kan det kännas skönt att få prata med någon vuxen som lyssnar och förstår och som kan ge råd. Livet kan vara hårt för barn ibland. Det är inte alltid man känner att man kan prata med de vuxna som finns närmast.

Oavsett dina frågor eller problem kan du alltid vända dig till kuratorn på skolan eller ungdomsmottagningen. De finns för att lyssna på dig och du kan även få veta var du kan få ytterligare stöd och hjälp. Ungdomsmottagningen finns på Surahammars vårdcentral.
Tfn 0220 - 397 08

Är du under 18 år kan du ringa och få prata med en vuxen om vad som helst. Länk till Barnens Rätt i Samhället finns här nedanför.

Barnens Rätt i Samhället - BRIS länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Numret till Barnens Hjälptelefon är 0200-230 230 och linjerna är öppna: måndag-fredag kl 15-21 lördag, söndag och helger kl 15-18.
Du kan också skicka e-post till dem. Gå in på deras sida och läs mer.

Jourhavande kompislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tfn 020-222 444

Känner du dig ledsen och blir illa behandlad på något sätt? Då kan du vara utsatt för kränkande behandling. Skolan är skyldig att hjälpa dig, men om du inte får den hjälp du behöver kan du vända dig till Barn- och elevombudet (BEO). Här nedanför finns länk till den sidan.

Barn- och Elevombudet (BEO)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som blivit kränkt på Internet
Kränkt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sida som Datainspektionen tagit fram. Den handlar om kränkningar som kan inträffa på nätet (internet).

UMOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år.

Sveriges största ungdomssajt - Drugsmart.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - i frågor som rör alkohol och andra droger. Dessa sidor handlar bland annat om hur det kan vara att vara ung och leva med missbruk i familjen.


Sidan publicerad av: Greta Håkans
, 2020-06-29 10:00

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se