Förskolan Hagvidson EKOT AB

Logotype Förskolan Ekot

Förskolan EKOT ligger i en liten dunge inte långt från centrum men ändå med närhet till skogen. Förskolan startade i augusti 2009. På förskolan arbetar förskollärare och barnskötare med ett brinnande intresse för barn och MAT och MILJÖ som är vår inriktning. Kontakta oss gärna för ett besök eller om ni har fler frågor.

Avdelningar/barngrupper

Förskolan har plats för  38 barn. Vi arbetar i ett personallag och en barngrupp som heter Fiskebåten. Fördelning görs under dagen för småbarn 1-3 år och stora barn 4-6. Ibland är vi alla tillsammans som till exempel vid pedagogisk aktivitet ute.

Inriktning

MILJÖ och MAT.
Mycket av vår verksamhet förlägger vi utomhus och utnyttjar gården, närmiljön och skogen. Alla på förskolan (barn, pedagoger, kök, städ och kontor) sorterar och komposterar. Vi vill påverka barnen i tidig ålder till att ta hand om material och naturen som finns omkring oss. 
Material och miljön är anpassad för barnens utveckling och intressen. Vi vill att barnen ska kunna påverka i stort och smått utifrån sin egen förmåga och intresse. 
Vi arbetar utifrån Reggio Emilias förhållningssätt genom att bygga på en stark tro på människans möjligheter (liten som stor), respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta, vi föds alla med en drivkraft till att utforska den lilla och stora världen.

Förskolan har fått certifieringen GRÖN FLAGG -  ett miljöarbete vi Håll Sverige Rent

Mat

Vi får mat levererad från förskolan Ekot i Hallstahammar.I det köket lagas maten ifrån grunden och kokerskorna använder mycket KRAV-odlat, närodlat och säsongsbetonat. Vi gör själva frukost och mellanmål på förskolan.
 

Besöksadress

Dalavägen 27, 735 37 Surahammar

Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-post


Telefonnummer

Tfn 0220-300 82, 0220 300 83                          

Förskolechef
Anna Gulstad
Mob 070-4957372       
                     
                     
                          

Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2019-05-14 14:03

Läs mer här:

Reggio Emilialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Förskolan EKOT ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

                       

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se