Byggnadsinspektör

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och hos oss får du lära barn att läsa, vårda och stötta äldre människor samt människor med funktionsvariation, sprida glädje och energi med mat, hålla våra lokaler fräscha och mycket mer!
Varje dag arbetar vi för Surahammars kommuninvånare, kom och jobba med oss!

Inom vår samhällsbyggnadsenhet har vi samlat många av de kommunala funktioner som huvudsakligen arbetar direkt mot företag och kommuninnevånare. Här finns ett tiotal medarbetare inom områdena plan, bygg, miljötillsyn, näringsliv, överförmyndarverksamhet samt energirådgivning.

Arbetsuppgifter
Vi behöver en byggnadsinspektör som kan handlägga bygglov, hålla tekniskt byggsamråd, granska kontrollplaner utifrån såväl formella bestämmelser som byggnadstekniska aspekter. Du deltar också i nämndens tillsyn inom byggnadsväsendet. Du har kontinuerlig dialog med sökande och andra berörda, granskar ritningar, fattar beslut, håller samrådsmöten och föredrar ärenden inför bygg- och miljönämnden. Arbetet innebär även att lämna upplysningar, vägledning, råd och annan sådan hjälp till enskilda personer i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde.
Inom plan- och byggkontoret handlägger vi också bostadsanpassningsbidrag till personer med funktionshinder. Arbetet består i att handlägga, utreda och fatta beslut om bostadsanpassningsbidrag utifrån lagen om bostadsanpassningsbidrag samt att föredra ärenden i bygg- och miljönämnden. Du kommer att ha nära kontakt med de sökande och deras närstående och ha en dialog med berörda inom landsting och kommun. Du kommer också att samarbeta med entreprenörer och fastighetsägare.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är byggnadsinspektör/byggnadsingenjör med högskoleutbildning inom byggteknik och/eller flera års erfarenhet från byggområdet. Tidigare arbete med plan- och bygglagen i kommunal förvaltning är en merit. Du har god datorvana. Arbetet innebär många kontakter med olika människor. Det ställer krav att Du är öppen och lyhörd och att Du kan uttrycka Dig tydligt och korrekt i tal och skrift. Du ska också ha kunskap och en insikt i de lagrum som berör nämndens ansvarsområden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-21
Referensnummer: 2017:102
Välkommen med din ansökan till: http://www.hrsupporten.se/surahammar.php
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt
Dan Haglund, 0220-390 59

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0220-390 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Susanna Ström


, 2017-12-15 08:23

Lediga jobb

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se