Stödpedagog /Stödassistent

Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och hos oss får du lära barn att läsa, vårda och stötta äldre människor samt människor med funktionsvariation, sprida glädje och energi med mat, hålla våra lokaler fräscha och mycket mer!
Varje dag arbetar vi för Surahammars kommuninvånare, kom och jobba med oss!

Vård och omsorg i Surahammars kommun omfattar omsorgen av våra äldre och funktionshindrade. Att arbeta med vård och omsorg är ett utmanande och givande arbete där du får göra skillnad i människors vardag. Som medarbetare på våra LSS-boenden arbetar du enligt LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) som syftar till att personer med funktionshinder ska kunna leva som andra.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi stödpedagog/stödassistent som vill vara med och utveckla och kvalitetssäkra Blåbärets korttidsboende LSS och samhällsintegrerad daglig verksamhet.
De som vistas på korttidsvistelse har autism och/eller utvecklingsstörning samt andra funktionsnedsättningar.
I arbetet som stödpedagog/stödassistent ingår du i ett arbetslag. Arbetet innebär bland annat att ge stöd och service, hantera problemskapande situationer, ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, hälso- och sjukvårdssysslor, förflyttningar, hushållssysslor, aktiviteter samt delta i möten och utbildningar.
Att utveckla samhällsintegrerad daglig verksamhet genom ett pedagogiskt förhållningssätt och kartlägga personens förmågor och intressen. Du arbetar med att skapa kontakter på olika arbetsplatser så att daglig verksamhet integreras med arbetsplatser i samhället. Schemalagd arbetstid är dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som stödpedagog, gymnasiekompetens mot målgruppen eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. I vårt arbete är förhållningssätt och bemötande viktiga grundstenar och du har en positiv grundsyn, är ansvarstagande och kan utföra arbetet självständigt. Du strävar efter att brukare ska kunna leva som andra, värnar om brukarens självbestämmande, integritet och delaktighet, Vi verkar för ett gott anhörigstöd. Du kan arbeta kunskapsbaserat/evidensbaserat och förebygga problemskapande beteenden, genom att ge varje individ de rätta förutsättningarna och tillsammans med brukare och dess nätverk skapa en miljö som är begriplig, inte stressande och kravfylld för den enskilda individen. Du bör ha kunskaper och förmåga att arbeta med Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Du har förmågan att genom ett icke konfronterande sätt och ett lugnt bemötande förhålla dig till ett oroligt, våldsamt eller självskadande beteende. Du är flexibel och har datavana då det ingår att dokumentera och skriva genomförandeplaner. Du ska kunna tala och förstå svenska bra och även kunna uttrycka dig väl i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av verksamheten. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 83%
Tillträde: februari 2018

Ansökan
Ansök senast: 180128
Referensnummer: 2017:106
Rekrytering sker löpande.
Välkommen med din ansökan till http://www.hrsupporten.se/surahammar.phplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
länk till annan webbplats

Kontakt
Områdeschef Lotta Holmin, 0220-391 74.

Facklig företrädare
Kommunal, 0220-391 43.

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sidan publicerad av: Susanna Ström
, 2017-12-21 13:39

Lediga jobb

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se