Du läser här:

"Jag ser till att det finns både fotbollsplaner och hockeyplaner"


Magnus Andersson har sin bakgrund inom livsmedelsindustrin och som fastighetsskötare. Men sen ett par år tillbaka jobbar Magnus som vaktmästare i Surahammars kommun.

Jag tycker om att jobba på en mindre ort. Man får lätt kontakt med människor, både barn och vuxna. Det är många som rör sig här.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Som vaktmästare har jag hand om ishallen och fotbollsplanen. Jag börjar dagen med att se hur fotbollsplanen och ishallen ser ut och städar det som behövs. Sen preparerar jag isen. Den ska slangspolas och kanterna ska fräsas. Alla svackor läggs igen och det görs med slang sen jämnas det till med maskin. Jag har också hand om fotbollsplanen som är av konstgräs och kräver mycket skötsel, speciellt på vintern om det kommer mycket snö eller om det bildas is. Då ska fotbollsplanen plogas, harvas och borstas. Harvning och sopning måste alltid göras. Sen lagar jag saker som gått sönder som till exempel tvättmaskiner, duschar och dylikt. Det är även en del administrativa arbetsuppgifter också. Det gäller att vara där det behövs.

Vad är det bästa ditt jobb?
Det är att jag träffar mycket folk och det finns ingen dag som är den andra lik.

När känner du dig som mest uppskattad på ditt jobb?
När jag hör barnen skratta och de tycker det är kul att åka skridskor, eller när hockeyspelarna tycker att det är bra is, eller när fotbollsspelarna tycker att planen är den bästa att spela på, då har jag gjort ett bra jobb. Det är därför jag jobbar för att göra dem nöjda.

Kan du dela med dig av någon minnesvärd händelse på jobbet?
Det var när vi hade ett möte med fotbollen och alla berömde fotbollsplanen att den var bra skött. Och när besiktningsmannen kom från Stockholm sa han att vi har Mellansveriges bästa fotbollsplan.

Vad ska du göra nu när intervjun är slut?
Jag ska preparera isen.


Karin Silfver
0220-


, 2016-05-30 08:04

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se