Du läser här:

Nyhetsarkiv

Välj månad för artiklar till höger.

  

 • 2018-12-13

  Uppdatering om Ekängsbadet  Just nu fylls bassängen i Ekängsbadet med vatten för att en besiktning av den ska kunna ske. Påfyllningen av bassängen tar tid, då man enbart höjer vattennivån med två decimeter per dygn. Detta görs för att trycket inte ska bli för stort och för att konstruktionen ska kunna sätta sig. Efter att bassängen är fylld kallas en oberoende besiktningsman in, som utför täthetsprover och besiktning av rörsystemen. Det är först efter att besiktningen är helt klar som alla berörda parter får besked om det är något som behöver åtgärdas eller ej.I nuläget kan vi alltså inte ge något svar på när Ekängsbadet öppnas. Vi kommer att uppdatera om läget när besiktningen är helt klar och det finns nya besked att ge.


  Läs mer
  ...............................................................
 • 2018-12-11

  Mellanstadiekväll med Född i Farstun fredag 14 december  På fredag är det mellanstadiekväll i Folkets Hus i Surahammar. Kom dit och umgås, det finns många olika aktiviteter! Till exempel kan du spela FIFA på storbild, testa olika instrument, spela sällskapsspel eller varför inte prova på att sjunga vid Open Mic. Cafét är öppet och det kommer även vara disco med en DJ på scenen!När? Fredag 14 december, klockan 17:00-22:00.
  Var? Folkets Hus, Surahammar.
  Det är fri entré.
  Klicka på bilden för att se affischen i stort format.
  Läs mer
  ...............................................................
 • 2018-12-11

  Fyra vägledare utbildade i delaktighetsmodellen i Surahammars kommun  Surahammars kommun har utbildat fyra vägledare i delaktighetsmodellen inom LSS. Detta har inte funnits i kommunen tidigare, och är ett stort steg framåt som underlättar en jämlik dialog mellan brukare och personal. Avsikten med modellen är att stärka brukarens engagemang och inflytande över sin vardagssituation och sin nära omgivning.Lotta Holmin, områdeschef inom LSS, är mycket positiv till detta och nämner att personalen är stolta över delaktighetsmodellen.
  – De tycker att det känns jättebra och är stolta över att kunna införa detta i verksamheten. Känslan av att göra brukarnas röster hörda är oerhört positiv, säger hon.
   Vad är delaktighetsmodellen? Delaktighetsmodellen är ett exempel på ett arbetssätt som underlättar dialog mellan brukare och personal. Avsikten är att stärka brukarens engagemang och inflytande över sin vardagssituation och sin nära omgivning. Delaktighetsmodellens idé är att stödja, träna och stimulera brukarnas intresse för att uttrycka och föra fram sina behov och önskemål. Delaktighetsmodellen bygger på dialogsamtal i mindre grupper och samtalen leds av vägledarpar med särskild utbildning i delaktighetsmodellen. Dessa vägledare är inte personal till brukarna.Att återkommande använda delatighetsmodellen visar sig ha stärkt brukarnas delaktighet och inflytande över sina liv, där både personal och brukare upplever ett ömsesidigt utbyte och lärande. För personalen innebär detta en kompetensutveckling och för brukarna ett ökat självförtroende.Delaktighetsmodellen inom LSS-verksamheten stärker verksamhetens salutogena synsätt och kvalitetsutveckling.


  Läs mer
  ...............................................................
 • 2018-12-03

  Framgången fortsatte för Tuppkärrsskolan i First Lego League  Vi har tidigare berättat om Tuppkärrsskolan och deras äventyr i teknik- och kunskapstävlingen First Lego League. I helgen var det skandinavisk final i Oslo, som 49 lag från hela skandinavien hade kvalificerat sig till.Det gick återigen väldigt bra för Tuppkärrsskolan som slutade på en mycket fin tionde plats. De blev även bästa svenska lag i finalen, och det här resultatet var rekord för deras del.Stort grattis till Tuppkärrsskolan!


  Läs mer
  ...............................................................
 • 2018-12-03

  Julmarknad i Surahammars centrum söndag 9 december  På söndag den 9 december är det dags för årets julmarknad i Surahammar. Marknaden äger rum på torget och i Folkets Hus mellan klockan 12.00-16.00. Du kommer bland annat kunna ta del av knallar, loppis, tivoli, fiskdamm och hantverk.Tomtefar och och tomtemor kommer som vanligt och hälsar på, och de har med sig godispåsar. De yngsta barnen kan även lämna sina nappar till dem så hamnar de hos tomtenissarna.Är du sugen på julmat och fika? Vilken tur! Restaurangen i Folkets Hus har öppet och serverar enklare julbord samt julfika.Hålltider för dagen:
  12.00 - Julmarknaden öppnar
  13.00 - Konsert med KULtura på biblioteket
  14.00 - Stipendieutdelning på torgscenen
  15.00 - Tomten delar ut godis på torgscenen
  16.00 - Adventskonsert i Biografen. Gospelkören KAOS med gäster uppträder. Entré 150 kronor, biljetter kan du köpa på biblioteket.
  Surahammars kommun och Folkets Hus önskar dig en trevlig andra advent!
  Läs mer
  ...............................................................
Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2018-06-01 13:47

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se