Du läser här:

Hållbara ihop

Under våren har 100 deltagare landet runt fått besök av inredare från IKEA och energi- och klimatrådgivare från kommunerna som hjälpt dem att leva mer hållbart. Till sin hjälp har de fått tips, råd och produkter installerade.

Familjen Cramnell bor i Surahammar och sökte till IKEAs projekt ”Hållbara ihop” via instagram då de kände att de behövde hjälp med ögon från annat håll att bli ännu mer effektiva i sitt hållbarhetstänk.

Familjen är redan miljömedvetna, de plastbantar, källsorterar, köper ekologiskt, vegetariskt, second hand och fairtrade så gott de kan men lyckas ändå inte nå upp till den nivå av hållbart levnadssätt som de vill.

- En granskning och push är precis vad vi behöver för att lägga i en högre växel och bli grönare, säger Angeliqa.

Familjen fick träffa en inredare från IKEA och kommunens energi- och klimatrådgivare Cecilia Sohlberg som gav dem tips och idéer. Inredaren ska återkomma med olika smarta lösningar som underlättar för familjen i vardagen.

Ni kan följa familjen Cramnell och andra som deltar i projektet via #IKEAHÅLLBARAIHOP och själv delta i facebookeventet Hållbaraihoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I samarbete med wwf och energikontoren Sverige.

Tobias, Miranda, Angeliqa och Judith.

Sidan publicerad av: Sara Klavdal
, 2016-04-01 07:00

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se