Du läser här:

Riksteaterproduktionen Vi som bor här

Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström kommer till Surahammar den 7 november med föreställningen ”Vi som bor här” och de behöver din hjälp för att lära känna området där du bor. Det finns storslagen natur runt om i vårt land, välkända platser och dolda smultronställen. Med stor erfarenhet av svensk natur och sin passion för djur undersöker Martin det unika med Surahammar. Stefan Sundström väver in nyskrivna låtar om djur och natur. Turnén gör de i Riksteaterns regi och arrangör är Surahammars teaterförening.

Delta i föreställningen genom att dela med dig av:

Din favoritplats: En plats i naturen som du uppskattar och har en egen relation till. Krockar mellan människa och natur: Tillfällen då natur och människa har hamnat på kollisionskurs. Då människan invaderade eller störde naturen – eller tvärtom.
En person att intervjua: Under varje föreställning kommer en lokal personlighet med nära anknytning till naturen att intervjuas. Hör av dig med ditt bästa förslag.

Redan nu behöver de din hjälp. Bilder, filmer och berättelser kan du skicka till produktionen via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan lämna ditt bidrag t.o.m. den 23 juni. Föreställningen bygger på insamlat material om spelplatsernas lokala miljö och lokala hjältar som brinner för att rädda den.

Martin har varit programledare för en mängd naturprogram som utspelat sig både i Sverige och runt om i världen. Han har också skrivit boken "Upplev Sveriges natur."

Stefan har spelat i ett antal band som t ex KSMB och Apache, är låtskrivare och trubadur. Han har gett ut ett flertal böcker, bl a Stefans lilla gröna (en berättelse om att sura sin mört, gräva sin kompost och odla med mycket kärlek) och Stefans stora blå (recept för godare fisk, blåare hav och en friskare värld).

Inför föreställning i november återkommer vi med biljettinformation. 

Fotograf: Jeanette Andersson

Cristian Hidalgo


, 2017-05-15 13:26

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se