Du läser här:

Smeden Henke Levay får stipendium

I helgen fick Henke Levay, Smedja Levay AB i Ramnäs Västmanlands läns hemslöjdsförbunds slöjdstipendium om 5 000 kr. Utdelningen skedde i samband med att förbundet gjorde ett studiebesök i smedjan.

Smedja Levay AB ligger i Ramnäs och startade 2011. Henke Levay smider verktyg, bruks- och konsthantverksföremål och gör restaureringsuppdrag. Kunderna är allt från större industriföretag och formgivare till privatpersoner. Henke Levay får 2017 års slöjdstipendium med motiveringen: ”För att medvetet kombinerat stor yrkesskicklighet, bred produktion och god entreprenörsanda inom smedyrket.”

-Jag blev verkligen riktigt överraskad! Hemslöjdsförbundet hade bokat in ett studiebesök med en kort föreläsning och jag hade ingen aning om vad som väntade. Det är otroligt fint att folk tycker om det jag gör. Jag är väldigt glad och tacksam över att få slöjdstipendiet. Det känns som en riktig kick för inspirationen, säger Henke Levay i ett pressmeddelande.

Slöjdstipendium ges till slöjdare i länet som har gjort utmärkta insatser inom slöjdområdet. Västmanlands läns hemslöjdsförbund har delat ut slöjdstipendium sedan 1997.
-Henke har nischat in sig på ett bra sätt med sitt nutida smide och sin breda produktion. Genom att medvetet positionera sig har Henke lyckats att etablera sig i en tuff bransch, säger Anna Karin Reimerson, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund i ett pressmeddelande.

 

Foto: Västmanlands läns hemslöjdsförbund

Henke Levay tar emot 2017 års slöjdstipendium

Sidan publicerad av: Lina Kihlmark
, 2017-03-28 20:56

Lediga jobb

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se