Du läser här:

Eldningsförbudet i länet är upphävt

Det tillfälliga eldningsförbudet som infördes i länet den 1 juni har nu upphävts. Det beror på att Länsstyrelsen bedömer att det inte längre råder extremt stor risk för brand och brandspridning i skog och mark.

Även RäddSam Mälardalen har gått ut med upphävningen av eldningsförbudet. De nämner att det åter är tillåtet att elda och grilla utanför detaljplanerat område förutsatt att man inte stör sina grannar. Detta gäller Eskilstuna-, Strängnäs-, Västerås-, Hallstahammars- och Surahammars kommuner.

Var som vanligt försiktig om du grillar, oavsett om det sker på din egen tomt eller på avsedd grillplats ute i naturen. Se till att det alltid finns släckutrustning i närheten av elden. Den som eldar är alltid ansvarig för eventuella konsekvenser.

Även fast det generella eldningsförbudet i länet inte längre gäller, så kan varje kommun utfärda eldningsförbud lokalt. Kolla därför gärna en extra gång vad som gäller just där du är innan du gör upp eld.

 

Upplysning om aktuell brandrisk finns på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats: https://www.dinsakerhet.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2018-06-21 10:31

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se