Du läser här:

Elever från Tuppkärrsskolan tävlar i First Lego League

Den 10 november går tävlingen First Lego League av stapeln i Borlänge. Från Surahammar kommer ett antal elever i årskurs sex på Tuppkärrsskolan att vara med och tävla. First Lego League är en kunskaps- och tekniktävling där de tävlande ska bygga en robot, programmera den och slutligen få den att utföra ett antal uppdrag på två och en halv minut. Lagen ska även lösa problem som har med årets tema att göra – rymden. Förutom detta ingår marknadsföring i tävlingsuppgifterna, så lagen har fullt upp på alla håll och kanter.

Vi pratar med två elever som arbetar i forskningsgruppen. De berättar vad uppdraget kring årets tema går ut på.

– Vi ska kolla på hur man kan göra det säkrare på en rymdstation. Vi ska komma på vad det kan finnas för problem på en rymdstation, och sen även hur man kan lösa dem.

Två andra elever står vid en robot av lego. Vad är det för robot och vad ska den göra?

– Vår robot heter Bob. Den ska utföra så många uppdrag som möjligt på två och en halv minut.

Har arbetet med roboten varit utmanande?

– Ja, väldigt utmanande men också väldigt kul. Det har inte varit så svårt att lära sig, men man behöver göra om det igen och igen för att det ska bli bra.

De som arbetar med marknadsföringen berättar entusiastiskt om vad de för tillfället fokuserar på.

– Vi ringer runt till sponsorer, letar efter tröjor och pengar till bussresor och sånt. Vi håller också på att jobba med montern och så håller vi på med bloggarna.

Alla elever är överens om att det här är en rolig utmaning och att det dem har lärt sig, oavsett om det handlar om programmering, byggande eller marknadsföring, är något de kommer ha nytta av framöver.

SVT Västmanland gjorde ett inslag om eleverna och deras arbete, och det kan du se här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/sjatteklassare-tavlar-med-robotarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2018-10-29 11:16

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se