Du läser här:

Hemtjänsten i Surahammar näst tryggast i länet

Hemtjänsten i Surahammars kommun är bland de tryggaste i länet. I Socialstyrelsens undersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2018” uppger hela 88 procent av de som har hemtjänst idag att de tycker att det är tryggt. Endast två procent upplever den som otrygg, vilket är näst bäst i länet.

Under de senaste fyra åren har socialförvaltningen i Surahammars kommun arbetat med ett projekt för att bland annat öka tryggheten hos de som har hemtjänst. Bakom siffrorna ligger hårt arbete och det är något som Eva-Lena Odeling, socialchef i Surahammars kommun, vill lyfta fram.

– Vi har fantastiska områdeschefer som har drivit det här arbetet framåt, menar hon.

Tryggheten har ökat ordentligt de senaste åren, då samma siffror 2016 visade att 10 procent upplevde hemtjänsten i Surahammar som otrygg. Det är en stor skillnad på bara två år, vilket understryker att de åtgärder man vidtagit inom äldreomsorgen i Surahammars kommun givit resultat. Det som bland annat har ökat tryggheten är kontinuiteten i personalen.

– Det har skapat en trygghet hos brukarna. De känner igen personalen som kommer och besöker dem då personalen går till samma brukare i största möjliga mån, säger Helena Karlsson, områdeschef inom äldreomsorgen. Vi har även haft liten omsättning på personal, fortsätter hon.

Ann Eriksson, områdeschef inom äldreomsorgen, nämner att det har hänt att brukare har frågat personal om de aldrig är lediga.

– Det är en positiv kommentar. Det visar på att systemet med en kontinuitet i personalen fungerar väl när brukarna märker av det, påpekar Ann. Vi vill även understryka att alla i personalen har varit fantastiska och arbetat hårt för att få det att fungera, avslutar hon.

Länk till nyheten på Mynewsdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Från vänster: Eva-Lena Odeling (socialchef), Helena Karlsson (områdeschef) och Ann Eriksson (områdeschef).

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2018-10-09 08:47

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se