Du läser här:

Ny utbildningschef rekryterad till Surahammars kommun

Nu är det klart vem som kommer att ta över som ny utbildningschef i Surahammars kommun, efter att den nuvarande, Conny Ström, går i pension. Valet föll på Malin Sigmundsson, som för närvarande är biträdande skolchef samt verksamhetschef för grund- och grundsärskolan i Arboga kommun. Hon tillträder tjänsten den 30 augusti.

Martina Nordin, kommunchef i Surahammars kommun, uttrycker sin glädje över att det blev just Malin.
– Jag är jätteglad över att hon tackat ja till tjänsten. Hon är den chef och ledare som vi sökte efter i rekryteringen, berättar Martina.

En bidragande orsak till att det blev Malin och att beslutet togs ganska snabbt var hur bra överens kommunledningsgruppen, rektorsgruppen och facket var kring rekryteringen. Det är även något som Malin själv menar var en anledning till att hon valde att tacka ja till tjänsten.
– Jag fick en bra känsla och ett bra intryck av alla inblandade parter vid intervjun, det var väldigt positivt och ger bästa möjliga förutsättningar för att påbörja resan att utveckla skolan i Surahammar, säger hon.

Malin har 20 års erfarenhet av olika befattningar inom skolan, och började sin karriär som gymnasielärare i svenska och historia. Hon beskriver sig själv som en kommunikativ ledare med ett starkt driv och engagemang för skolan, och i tjänsten som utbildningschef i Surahammar vill hon tillsammans med medarbetarna arbeta för att höja resultaten och kvaliteten i verksamheten ytterligare. Att arbeta i Surahammar är något som hon ser mycket fram emot, då hon har en viss koppling till skolverksamheten i kommunen.
– Under en period var jag verksam i gymnasieförbundet Hallstahammar/Surahammar när det fortfarande fanns, så det känns lite som att komma hem igen, berättar Malin.

Utöver tiden hon tillbringar på arbetsplatsen gillar hon att umgås med familj och vänner samt att tillbringa tid i skidbackarna med alpin utförsåkning. Hon ser som många andra fram emot sommaren och att följa Sveriges framfart under fotbolls-VM.

Malin Sigmundsson, blivande utbildningschef.

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2018-06-13 11:05

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se