Du läser här:

Surahammars kommun deltar i Earth Hour

Världens största klimatmanifestation Earth Hour genomförs över hela världen lördagen den 24 mars kl. 20.30 – 21.30. Människor på alla delar av vår jord släcker ljuset för att visa att de bryr sig om klimatet och miljön.

I Surahammars kommun deltar vi i Earth Hour genom att släcka så många lampor som möjligt under lördagskvällen. Vi uppmuntrar alla våra anställda att släcka ner både på sin arbetsplats och hemma. Kommunen vill även sprida budskapet till samtliga invånare och företagare i kommunen.

Några exempel på hur Surahammars kommun arbetar långsiktigt med energi- och miljöfrågor:
Vi arbetar med energieffektivisering i kommunens egna fastigheter. Vi har utbildat kommunanställda som kör bil i tjänsten i Eco-driving, vi har tjänstecyklar, en liten solcellsanläggning på Hammarskolans tak och arbete pågår mot att byta till energieffektiva belysningsarmaturer för gatubelysningen samt att vi deltar i Miljö- och klimatrådet på länsnivå.

Läs mer om Earth Hour på wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tobias Nordlander, kommunstyrelsens ordförande i Surahammars kommun:

Vi som boende på jorden måste inse att vi i mångt och mycket lever på tillgångar som hela tiden minskar. Vi måste ha en medvetenhet i vardagen gällande miljöfrågor och hur vi själva agerar för att skapa ett mer hållbart samhälle. Det är lätt att i vardagen glömma och tappa bort den här aspekten av hur vi nyttjar jordens resurser för att vi ska ha ett så bekvämt liv som möjligt. 
 
För att påminna oss om, och uppmuntra oss att diskutera miljöfrågor så instiftades Earth Hour. Man ska alltså inte tro att Earth Hour är ett energispar-projekt, nej det är en påminnelse och en väckarklocka om att vi måste ta klimatförändringarna på allvar.

Jag och min familj släcker våra lampor hemma på lördag den 24 mars mellan klockan 20.30 och 21.30. Gör det du med!

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2018-03-22 10:12

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se