Du läser här:

EARTH HOUR 2020

Världens största klimatmanifestation Earth Hour genomförs över hela världen lördagen den 28 mars kl. 20.30 – 21.30. Människor på alla delar av vår jord släcker ljuset för att visa att de bryr sig om klimatet och miljön.

I Surahammars kommun deltar vi i Earth Hour genom att släcka så många lampor som möjligt under lördagskvällen. Vi uppmuntrar alla våra anställda att släcka ner både på sin arbetsplats och hemma. Kommunen vill även sprida budskapet till samtliga invånare och företagare i kommunen.

Några exempel på hur Surahammars kommun arbetar långsiktigt med energi- och miljöfrågor:

I skolrestaurangerna har vi börjat med temat ”Best Food Forever” där vi återkommande har klimatsmarta måltider i matsedeln. Vi jobbar med mera gröna alternativ i matsedeln, tittar på säsong och svenskt ursprung på våra animalier och vi håller också på att ta fram ett arbetssätt att jobba med svinn både i tillagning, hantering och från tallriken.

Vi har gratis flextrafik för att främja kollektiv åkning när det är möjligt.

Vi har en mötes- och resepolicy för de anställda inom kommunen som förespråkar digitala möten och utbildningar där det går. Att åka tåg eller buss istället för personbil när det är möjligt till fysiska möten. Vi har en digital plattform för utskick till våra politiker och därmed möjliggjort borttagning av tunga pappersutskick inför nämndmöten.

Vi håller på att dra fram nya ledningar till Dynabackens servicehus i Virsbo för att kunna ersätta oljepannan med fjärrvärme.

 

Johanna Skottman, kommunstyrelsens ordförande i Surahammars kommun:

lördag den 28 mars kan vi alla stanna upp en extra stund och fundera över vad vi kan göra för att lämna mindre och färre ”ekologiska fotavtryck” i vardagen. I dessa Corona-tider behöver vi tillsammans än mer värna om våra gemensamma resurser. Vad äger du som du kan dela med din granne, vän, familj, jobbarkompis eller någon okänd? Vad kan du göra för att bidra till en hållbarare värld?

Även i dessa tider mitt i en pandemi är det lika viktigt att fortsätta skydda vår och vår planets framtid. Ett enkelt sätt att öka medvetenheten och påminna sig själv och andra om vikten av en hållbarare livsstil är att under en timme mellan kl.20.30-21.30 släcka tv:n, lampor och andra elektiska apparater. Det kommer jag att göra, hoppas du hänger på!

Tillsammans kan vi hitta en livsstil där vi lever hållbart – för människan, djuren och naturen!

Sidan publicerad av: Cristian Hidalgo

, 2020-03-26 13:51

Läs mer här:

Earth Hours webbplatslänk till annan webbplats

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se