Du läser här:

Ny skolchef till Surahammars kommun

Efter att två rektorer delat på tjänsten som tillförordnad skolchef sedan slutet av april i år, har Surahammars kommun nu rekryterat en ny skolchef. Valet föll på Johan Dietrichson, som i dagsläget arbetar som rektor på gymnasiet Lindeskolan i Lindesberg. Han tillträder tjänsten den 8 januari 2020.

– Det är väldigt positivt att vi nu rekryterat en ny skolchef och det känns kul att vi hittat just Johan med den erfarenhet och kompetens som han besitter, säger Martina Nordin, kommunchef.

Även Johan ser mycket fram emot den kommande tiden på Surahammars kommun. Han berättar att han nu, efter den kompetens och erfarenhet han fått via tjänster på bland annat kommunledningskontor och Region, är redo att jobba på skolchefsnivå.

– Att jag har fått denna chans att arbeta med Surahammars invånare, barn, ungdomar och kollegor gör mig mycket förväntansfull, inspirerad och ödmjuk. Jag ska göra mitt allra bästa för att vi tillsammans ska fortsätta utvecklas i kommunen, säger han.

Lång och bred erfarenhet

Johan har över 30 års erfarenhet inom pedagogik och ledarskap och han har en grundskollärarexamen samt en gymnasielärarexamen. Han har hunnit med en hel del under karriären.

– Jag har bland annat varit yrkesofficer i armén, lärare i Linköping, jag har forskat och undervisat i historia på Örebro universitet samt undervisat blivande lärare, berättar han.

Dessutom har han varit utredare både på Skolinspektionen och kommunledningskontoret i Örebro kommun. Han har även arbetat som utvecklingsledare på Regionen i Örebro län, där han samverkade och samordnade arbetet med skolcheferna i de tolv kommunerna i länet.

Många fritidsintressen

Han bor sedan 12 år i Örebro med sin fru och de två sönerna, men är uppvuxen i Stockholm och har även bott i Linköping under flera år. På fritiden umgås han med familjen, läser litteratur och tränar gärna. Han gillar även att spendera tid ute i naturen. Det är inte heller omöjligt att du hittar honom sitta vid ett piano och spela.

– Jag gillar att vandra och att övernatta i tält, gärna i Lapplandsfjällen. Det blir också en hel del längdskidåkning och mountainbike, tillägger Johan.

Porträttbild av Johan Dietrichson.

Johan Dietrichson, blivande skolchef i Surahammars kommun.

Sidan publicerad av: Axel Kjellin

, 2019-10-18 14:30

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se