Du läser här:

Bästa upplevda företagsklimatet på fyra år!

Idag, den 23 september, publicerade Svenskt Näringsliv sin årliga kommunranking över kommuners lokala företagsklimat. Det var med stor lättnad som vi idag nåddes av att företagsklimatet upplevs har blivit bättre hos vårt lokala näringsliv.

Det var i våras som enkätsvaren från kommunens lokala företagare indikerade en förbättring vad gäller vårt upplevda företagsklimat, och idag offentliggjordes alltså den nationella rankingen. Resultatet är det bästa i kommunen på fyra år, men givetvis är vi inte nöjda förens företagsklimatet upplevs vara riktigt bra i Surahammars kommun.

Från förra årets ranking har vi sammanlagt klättrat 79 placeringar i den årliga rankingen av lokalt företagsklimat, och landar på plats 199 i rankingen. I länet är vi idag den kommunen som har det 5:e bästa företagsklimatet, och den kommun i länet som klättrat mest i rankingen i år. Efter att vi år 2019 fick en resurs som kunde jobba mer fokuserat med näringslivets förutsättningar har vi målmedvetet jobbat med att öka och förbättra dialogen mer våra lokala företagare och välfärdsskapare.

Vi har mycket kvar att förbättra, men idag tillåter vi oss att vara lite stolta, men som tidigare nämnt inte nöjda. Vi vill mer.

Vi vill med denna nyhet också passa på att tacka alla företagare som tagit sig tid att svara på Svenskt Näringslivs enkät, vilket hjälper oss i vårt fortsatta arbete. Nu fortsätter vi att förbättra vårt lokala företagsklimat tillsammans!

Läs gärna resultatet mer ingående genom att klicka här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hör även gärna av dig till vår näringslivsstrateg, Therese Kihlander, om du har frågor och/eller funderingar om hur vi jobbar med företagsklimatfrågan lokalt.

Tel: 0220-390 61
E-post: therese.kihlander@surahammar.se

 

Sidan publicerad av: Therese Kihlander

,

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se