Du läser här:
Lästips

Lästips

Christinas lästips


Nya faktaböcker


Så funkar internet
av Kristina Nygårds, illustrerad av Johanna Kristiansson
Internet är något som vi använder dagligen. Vi söker information, läser bloggar, tittar på film, lyssnar på musik och spelar spel. I den här boken får vi reda på hur internet fungera tekniskt, vad virus och hackare kan ställa till med, vad programmering innebär och mycket, mycket mer. Målgruppen är 6-9 år men man behöver vara en god läsare för att läsa den själv. Annars passar den även för högläsning.

Pärlplattor - över 300 roliga idéer och mönster
av Kaisa Holsting
Alla som älskar att ”pärla” har nu fått en egen bok! Här finns mönster på med mesta, från glasstrutar till skelett. Boken ger också idéer till nya användningsområden för pärlplattorna, som t.ex. glaslock, örhängen, nyckelringar och bokmärken. Målgrupp 9-12 år.

Nordiska gudar
nedtecknade och illustrerade av Johan Egerkrans
Berättelserna om asagudarna hittar ständigt nya läsare. I den här samlingen finns förstås presentationer av Oden, Tor, Freja och de andra gudarna, men även olika vidunder som Nidhögg och Midgårdsormen. Fina bilder som känns moderna och gammaldags på samma gång. Målgrupp 9-12 år.

Snygga naglar
av Sarah White med flera
En instruktionsbok steg för steg hur man målar naglarna i olika färger och mönster. Vill du ha rosetter, jordgubbar eller blommor? Eller kanske natthimmel eller kamouflagemönster? Det är bara fantasin som sätter gränserna. Och förmågan att vara stadig på handen förstås! Målgrupp 12-15 år.

Fotbollsstjärnor 2017
I den här boken presenteras världens just nu främsta spelare med fakta, bilder och statistik. Läs om Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic och många fler. I boken finns även sammanfattningar och statistik från de fem största fotbollsligorna i världen. Målgrupp 12-15 år.

Ridning
av Anna Sellberg, illustrerad av Yosh
Ny bok i serien ”Sportskolan” som framför allt vänder sig till dig som är nybörjare. Fakta om hästar och ridning presenteras på ett enkelt sätt med fina, lite mangainspirerade bilder. Boken är lättläst och målgruppen är 6-9 år.

Jag är Nellie
av Nellie Berntsson, i samarbete med Mia Gahne
Nellie Berntsson är en femtonårig tjej som i mångas ögon har allt. Hon driver en av Sveriges mest lästa bloggar, har varit med i TV-programmet ”Ponnyakuten” och är framgångsrik inom ridsporten. Men att vara kändis är inte bara en dans på rosor. Näthat och mobbning är också en del av hennes vardag. I boken berättar hon om sitt liv i motgång och medgång. Hon vill också dela med sig av sina upplevelser för att ge styrka åt andra barn och ungdomar som har det jobbigt på olika sätt. Målgrupp 12-15 år.

Du kan få boktips på Internet, här är några tips  

Barnens bibliotek

Barnens bibliotek ger länktips, boktips och tar emot barns egna texter.

Bokjuryn
 
Bokjuryn, läs om nyutkomna böcker. Du kan välja ålder och klicka på den bok du vill läsa om.

Barnboken, här kan du läsa boktips som barn skrivit själva.

Menyillustrationer: Filippa Widlund.
Bibliotekets sidor för barn är utformade med hjälp av Mallas mall och lathund som finns på Barnens biblioteklänk till annan webbplats
Gunilla Falk


, 2018-04-18 08:22

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se