Du läser här:

Fredag 27 april

Idag var det extra trögt att komma upp ur de sköna sängarna som stugorna är utrustade med. 4 dagars skidåkning börjar kännas i kroppen. Vi får inte heller glömma all den friska fjälluft som vi inandats under veckan. Vid 9 snåret var vi som vanligt samlade för dagens övningar. Hannah och Towa hade fått för sig att de skulle prova på att åka snowboard fast de aldrig tidigare stått på en bräda förut. Vi skulle kunna skriva en hel bok om deras bravader denna dag. Deras vurpor idag var oräknerliga och deras svanskotor fick ta mot en del stryk. Towa var iallafall värst när hon vid ankarliftens avstigning lyckades riva ner såväl skyltar som nödstoppsknapp vilket stoppade liften en god stund. När så liftskötaren kom farande i sin Snöskoter och undrade vad som hänt ryckte Towa bara på axlarna och låtsades som om hon inte hade en aning. Inte konstigt att hon får bära TABBE-tröjan imorgon.

Hannah i den vackra västen

Idag var även Grytdalsliften öppen. Vi var ett stort gäng som åkte tillsammans. Thilda hade fått upp farten ordentligt. Det var nästan så att vi fick lugna henne. En fikapaus i snöbaren hann vi med. Det började att kurra i magarna så smått. När vi kom till hotellet så strålade vi samman med de nyblivna brädåkarna. Towa var arg som ett bi. Hon kastade brädan i snön och svarade knappt på tilltal när hon äntrade hotellet för lunch. Idag serverdes honungsglacerade revbensspjäll och potatismos. Spjällen var det största vi nånsin sett, ja nästan för stor. (Om de nu kan vara det?) Hur som helst så smakade de bra, även om de var lite svårätna.

En "arg" nybörjare

Efter lunchen blev det lite fotografering vid Rakkasliften. Porträttfoton och ett nytt gruppfoto. Den vi lejde i Gränsen igår lyckades inte ta ett enda bra på 10 försök. Ninni hade svårt med ljuset, hon tycket vi skulle hitta ett mörkare ställe eller vänta tills kvällen eftersom hon inte kunde ha ögonen öppna. Det lustiga var hon var den som hade ögonen öppna på alla sina bilder, visade det sig senare. Efter ett par åk så blev det paus på topptoppen. Vi passade på när bänkar och stugvägg var ledigt för en gångs skull.

Lovisa samlar kraft

Avkoppling är huvudsaken

Några ströåk blev det efter vilan. Ida som varit säkerheten personifierad, gjorde en skaplig rova. Det blev en vriden fot, men det visade sig ganska snart att det var övergående. Med andra ord så tog det bara 15 minuter, så var hon omöjlig att hinna ikapp igen. Efter avslutad åkning så läskade sig ledarna med en glass vid after-skin. De hamnade i samspråk med en Ma/No-lärare från Övertorneå. Han tyckte att vår idé och tanke om caféjobbet och resan var kanon. Han skulle lansera den på sin skola.

Edwin kör laxen på träsket

Vid 17.30 samlades de som skulle på utflykt ner till Torne Träsk. En ansträngande men rolig exkursion. Lite foton på träsket och ett besök inne i Silverfallets grotta. Gustav hittade en isklump som var det klaraste is som vi nånsin sett. Han var tvungen att med flit plurra ena foten för att komma åt den. Han tyckte absolut att det var värt det. vi strålade samman med de andra vid Gammelgården där det vankades tacobuffé. Det smakade gott såklart! Efter middagen gick vi upp till stugorna igen. Ett snabbt möte i tjejstugan där riktlinjer för resans sista dag i Björkis drogs upp. Tack för idag.

Hans Klocker


, 2017-04-28 22:17

Läs mer här:

Kärnhusets Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se