Du läser här:

Lördag 28 april

Sista dagen i Björkliden bjöd såklart på strålande solsken. Skidåkningen var frivillig denna förmiddag. Ledarna samt Filip o Filip hade ännu ej fått nog av skidåkning och bemödade sig att trä på sig skidåkarutstyrseln för några sista åk på fjället. Övriga tog väl vara på tiden genom att ta lite sovmorgon innan de lämnade tillbaks hyrd utrustnins, packade sina väskor samt göra en del skolarbete. Vid lunchtid 12.00 sammanstrålade vi för gemensam lunch. Idag bjöds det på Rödspätta med kokt potatis och remouladsås.

Filip o Filip

Efter lunch var det så några timmar kvar till tågets avfärd söderut. Väskpackning för de som åkt skidor på förmiddagen medans de andra kunde chilla lite. Vi hade gott om tid innan avfärd 16.30 så sista timmarna hängde vi på hotellet eller utanför detsamma i den härliga vårvärmen.                                                                    Det obligatoriska godisinköpet i lanthandeln gjordes innan vi så bökade in oss på tåget för den den långa resan hem.

Se upp i backen

Hemresan gick ändå ganska fort. När vi släckte lamporna i våra kupéer strax söder om Boden var det fortfarande gott om snö. Efter en god natts sömn så var det helt snöfritt i Gävletrakten när vi vaknade upp. Innan Stockholm blev vi stående med tåget en stund och det rapporterades om ett stort elfel på Stockholm central. Pust och stön detta var inget vi önskade...Nu ville vi bara hem! Men så efter en stund rullade vi sakta in på Centralen. Nu var det oklart om och när nästa tåg mot Västerås skulle avgå. Lite kaos..men vi hade faktiskt tur och bara 30 minuter försenade kom vi iväg på sista etappen. Väl framme i Västerås tog så föräldrar emot oss med öppna armar för att välkomna oss hem igen.

Hemlängtan

Tack för en härlig vecka! Ni är mycket goda representanter för Surahammars ungdomar!

 

Ninni Cederborg, Towa Dzogas, Thilda Olofsson, Lovisa Fagerström,                 Hannah Helenius, Filip Segerberg, Gustav Jingmyr-Steiner , Ida Pettersson         Edwin Andersson, Filip Cederblad

 

Hans Klocker










, 2017-05-16 20:57

Läs mer här:

Kärnhusets Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se