Du läser här:

Måndag 24 april

Efter en skön natts sömn vaknade vi upp till ett Björkliden som visade upp sig från sin bästa sida vädermässigt. Solen sken från en klarblå himmel, termometern visade -2 och det var helt vindstilla. Man kan inte önska sig så mycket bättre skidväder. Grabbarna hade så bråttom att komma ut i skidsystemet så de stod nästan och hoppade jämfota av förväntan en bra stund innan liftarna ens hade öppnat för dagen. Övriga fick offra tid på att prova ut utrustning som de hyrt. Det gick förvånansvärt snabbt innan alla fått utrustning som de kände sig nöjda med. Vår nybörjare Thilda blev lite förskräckt när hon fick på sig pjäxor för första gången i sitt liv. - Det känns konstigt! Ska det verkligen vara så här undrade hon oroligt...

Hyr och häpna

Skidskolan började först klockan 10.30. Vi övriga gav oss iväg på några uppvärmningsåk innan uppropet. Härligt före och få andra åkare i pisterna. Exakt på utsatt tid så dök Morgan upp, ja han hette så skidläraren. Lovisa och Thilda var både ivriga och nervösa på samma gång. Ledarna överlämnade eleverna med varm hand till instruktören. Det bestämdes att vi alla skulle stråla samman vid 12 utanför hotellet. Det blev ett besök till "topptoppen" för de vanare åkarna innan dess. Vi åkte samtidigt allihopa i Kåppas för att ta oss vidare uppåt. Vad Ninni höll på med vid avstigningen högst upp, det var svårt att säga. Hon kom inte av pinnen/tänkte på nåt annat/tog en microvila eller nåt annat. Hur som helst så fortsatte hon nästan 10 meter längre än man skulle. Det slutade i vurpa och liftstoppsutlösning. Här avgjordes redan vem som skulle bära TABBETRÖJAN i morgon. Snart var klockan 12, grabbarna var vid liv och skidskolan hade gått bra. Till lunch vankades det Korvstroganof & Ris och Blomkålssoppa. Det smakade gott för hungriga fjällkrigare.

När man missar avstigning

Grabbarna hann knappt tugga färdigt maten och så var de på språng igen. Vilken energi! Vi andra softade en stund till. Många kroppar var redan lite möra och behövde en stunds paus. Men vid 13.00 var det så dags att ge sig ut i pisterna igen. Morgan tog hand om sina elever som fick prova på den lite svårare Rakkasbacken. De övriga sökte sig till de större backarna. Eftermiddagen flöt på i lagom tempo. Några åk varierat med pauser för att bättra på solbrännan lite. Grabbarnas solbränna kommer nog endast att ses på nästipparna eftersom resten av ansikterna hela tiden doldes av skidbrillor och sjalar. Och där var det inte tal om några pauser. Fullt ös hela tiden.

TABBE-Gustav

Ledarna åkte skidor ner till Lanthandeln. Som vanligt en överraskning vad som skulle finnas till middag. Det blev hamburgare med bröd, vilket alla var väldigt nöjda med. Lite chill i stugorna före och efter maten. Mötet hölls som vanligt i tjejstugan, eftersom det luktar godare där. Ninni fick tröjan och alla fick räkna upp sina krämpor. Ubbe var lite extra stel sedan gårdagskvällens vurpa i hotellbacken. Han lärde sig en läxa, så hädanefter blir det inte foppatofflor upp till lobbyn. Tack för idag!

Himlen är oskyldigt blå

Hans Klocker


, 2017-04-24 20:51

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se