Du läser här:

Onsdag 26 april

Vi vill inte verka tjatiga men även denna dag lyste solen från en klarblå himmel. Vi har verkligen haft en osannolik tur med vädret. Det låter säkert som en gammal repig LP-skiva men det är bara fakta. Tredje dagen brukar traditionsenligt vara den tyngsta. Det brukar vara då man är som tröttast i kroppen. Direkt på morgonen såg man inga sådana tendenser. Hela gänget var på tårna och det bar iväg upp mot backen.

Mot nya äventyr

Ledarna höll ett extra öga på Lovisa och Thilda. Ett par gemensamma åk från "Stolpe 9" i Kåppas, sedan var det dags för tuffare utmaningar. Första testen var hela Kåppa ända upp och långa backen ner mot snöbaren. Inga som helst problem. Stärkta av lite källvatten var det så dags för "topptoppen" för skidskoleeleverna. På väg upp i liften hördes Lovisa skrika. Vi trodde alla att hon gjort sig illa, men hon hade fått syn på en hjord med renar. När hon klev av liften utbrast hon: -"Åhhh jag hade ett stort mål med resan, det vara att se en ren!"

Lovisas dröm går i uppfyllelse

Efter lite fotografering på så väl toppen, som på renar så var det snart dags för lunch. Den klassiska Hemvändaren tog oss ner till Hotell Fjället för att spisa lite Pitepalt, fläsk och lingonsylt. Det var lite blandat vad gänget tyckte, även om denna rätt. Lunchen fick en högljudd avslutning...Rätt som det var så hördes ett skrammelljud som inte var av denna värld. Personalen stannade upp, alla andra matgäster slutade att äta och vi undrade så klart även vi vad som hände? Då såg vi Filip C resa sig upp bakom salladsbuffén. Han hade pjäxorna på och gjorde en praktvurpa när han skulle lämna brickan. Tallriken gick i 4 delar, det flög grejor överallt och lingonsyltsresterna rann efter buffébordssidan. Ni fattar säkert att det avgjordes redan här vem som får bära TABBETRÖJAN i morgon!?

En tur i Svarta Björn

Vi hade bestämt oss för att testa offpistbacken Svarta Björn efter lunchen. Självklart frivilligt men de som inte var ovana åkare hängde på. Vi tog det lugnt och allt gick bra. Det blev t o m en extra vända sedan för Hannah ångrade sig och vill testa hon oxå. Nu började den befarade tredjedagströttheten att sätta in. Många möra kroppar och ben, så åkningen blev rätt lugn sista timmen. Ett par sköna åk blev det, men det verkar som Gustav hittade den allra skönaste backen. Planen var att äta pizzabuffé vid Gammelgården, men de hade tillfälligt stängt. Inga sura miner. Det blev Ostburgare med pommes och friterade lökringar uppe på hotellet. Mätta och belåtna höll vi mötet där Filip fick västen och morgondagens planer genomgicks. Det blir tidig väckning...Riksgränsen, here we come!

Ida i Svarta Björns brant

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2017-04-26 21:05

Läs mer här:

Kärnhusets Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se