Du läser här:

Söndag 23 april

Samling 14.30 vid kommunkontoret i Sura för gemensam avfärd med bilar till Västerås Centralstation. Snälla föräldrar stod för transporten dit. Efter kramkalas med föräldrarna började vår långa tågresa mot först Stockholm och därefter nattåget mot Lappland. Undrar hur många kilo godis som inhandlats som färdkost? Edwin var nog värst med en gigantisk plastpåse smågodis som han bjöd generöst ur till framförallt ledarnas förtjusning.

Mycket packning blir det!

I Stockholm var det så dags att släpa och dra mängden av packning från spår 8 till spår 4. Ett styrkeprov bara det. Som tur var hade vi gott om tid så vi tog det rätt så lugnt. Nattåget som skulle bli vårt "hem" följande 18 timmar anlände i tid och vi stuvade in oss själva och packning i de inte alltför stora liggkupéerna. Efter en hel del bökande med alltför stora resväskor och skidfodral fann vi oss så småningom till rätta. Kortlekar, mobiler, iPads och matsäckar plockades fram för att slå ihjäl några timmar innan läggdags. Ett och annat besök till restaurangvagnen blev det oxå. Ledarna tog en selfie tillsammans med programledarkändisen Filip Hammar. Han hörde direkt att vi var från Sura, eftersom han själv är bördig från Köping. Lite hockeysnack om nästa års division ett hann det bli...

Middag

Efter en god natts sömn vaknade vi i närheten av Gällivare. Första kiken ut genom tågfönstret var ljus och snörik. Lite ljumna mackor och fickvarma yoghurt till frukost, sedan var vi igång igen. Gustav försökte få mat värmd i bistron, men det gick inte för sig. De ville ha en hundring för värmningen, då fick de till svar att han inte ville köpa micron utan bara värma maten. Snart var det så dags att rafsa ihop prylarna i kupéerna för avstigning i Björkliden.

Äntligen framme

Vi lämnade de stora väskorna vid Lanthandeln. Som vanligt så körde personalen upp dem till stugbyn. Tur är väl det för det är mer än nog att frakta sin egen kropp upp mot stugor och hotellet. I sträcka är det överkomligt, men kombinationen av ovana vid luften och stigningen i höjdmeter gör det hela till ett kraftprov. Lunch i Restaurang Lapporten väntade på oss. Det bjöds Gräddstuvad Pytt i Panna och stekt ägg. Lite chill i lobbyn sedan var det dags för incheckning i stugorna.

Gustav lever på hoppet

Grabbarna drog iväg till ett område strax bredvid hotellet. Tre av fyra hade egen utrustning med så de spenderade tre timmar i backen med grävning och hopp. Gustav skulle visa hur ett "180-hopp" gick till. Nja det blev bara 75 grader och en riktig kraschlandning. Ett par bra foton blev det i alla fall och TABBETRÖJAN i morgon. Ledarna provianterade för middagen och morgondagens frukost. Som middag fick det bli korv med bröd. Bäst var när Hasse packade ner obetalda matvaror i ryggan...Kassören harklade sig lite så Hasse kom på sig. Det var naturligtvis inte med onda avsikter, utan berodde på trötthet och gammalmodig kassahantering. Möte i tjejstugan, där Gustav fick västen. Riktlinjer för kvällen och morgondagen drogs upp. Det blir en tidig kväll ikväll.

Hans Klocker


, 2017-04-23 21:22

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se