Du läser här:

Tisdag 25 april

Gänget vaknade till ännu en strålande dag. Vaknade och vaknade...grabbarna var trögstartade. Frukostdukningen var lite väl spartansk och det hade nog med trögheten att göra. Samling som vanligt uppe vid hotellet vid 09.00. Alla var på strålande humör. De två skidskoleadepterna var laddade för vidare kunskapsinhämtning i utförsåkningens mysterium. Det kom ganska tidigt till ledarnas, tillika juryn för TABBETRÖJAN, kännedom att något hade inträffat på kvällen igår. Filip S hade försökt göra en sk back-flip...alltså en volt baklänges. Det gick sådär och det hela hade fångats på film. Lägg därtill att hans ansiktsmask var borta i morse. Han vände uppochner på hela stugan utan framgång. Klart med tröjan redan här alltså!

Skidskola

Blandad åkning innan lunch. Ett par vändor till "Topptoppen" och en del off-pist för grabbarna. En solgädda i snöbaren hann vi oxå med. När hungern började göra sig påmind spekulerades det om det var någon överraskning på dagens barnbuffé. Varför, undrar ni säkert? Jo dagens lunch på hotellet visste vi redan, det var Rotmos & Fläsklägg. Inget favoriträtt i detta gäng, förutom för Ubbe och Ida. Ubbe var som Pavlovs hund redan 09.30, när detta kom på tal...Nåja det var snart lunch och ingen behövde gå hungrig från bordet. Det fanns pasta, köttbullar och prinskorv för de icke invigda. Lovisa testade i alla fall, så det blev två stora portioner för henne. Ubbe och Ida hade svårt att ta sig upp ur stolarna och ta sig ut i backen igen, förresten.

Fyra amigos

Sista passet för skidskolan hölls direkt efter lunch. Vid examinationen fick de full pott av Morgan. Vi får väl se i morgon om de minns allt de lärt sig. Sin vana trogen så fortsatte Ninni att krångla i liften. Ett par vurpor, varav en rejäl vid starten av Kåppas. Konstigt, hon som är så duktig att åka? Vi tror att det har med (bristande) koncentration att göra. Det som var bra var att hon syndes tydligt i backen idag i alla fall.

Liftvobblaren

Enligt säkra källor så har det inte varit så här mycket snö i Björkliden så här års sedan 1993. Vi samtalade lite med en av pistörerna när de höll på med grävningar i och runt pisten. Det var de som kom med uppgifterna och vi som varit här varje år sedan 1994 kunde bekräfta detta. Vi hade möte tidigare idag. Det erbjöds kvällsåkning denna kväll och några var intresserade av detta. Ledarna fick sig en uppsträckning under mötet. De fick minsann höra att de åkte ner till affären för att handla på eftermiddagen, utan hjälmar! Inte bara det, sa Lovisa... -I kommuntröjor!!. Inga goda förebilder! Ledarna lovade bot och bättring. Till ledarnas försvar så var det egentligen inte frågan om åkning utan inhandling och mycket försiktig färd. Men, men det skall inte upprepas! ;-)

Utgrävning

Hans Klocker


, 2017-04-25 20:50

Läs mer här:

Kärnhusets Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se