Du läser här:

Fredag 12 april

Näst sista skiddagen och vädrets makter fortsätter att vara med oss. Prognosen var mulet och kraftig vind. Visst blåste det men inte alls så farligt som vi befarat och solen visade sig med jämna mellanrum så vi får vara nöjda. Det började bra för dagens tabbe-tröjabärare Ida som lagom till första liftåket kom på att hon glömt sitt liftkort i stugan... Ännu en tabbe! Det var bara för henne att ta sig tillbaks till stugan och hämta kortet.

Denna dag hade även Grytliften öppen så då kunde även den nyttjas. Vid liften finns det en Kåta som man kan besöka. Hasse lurade i grabbarna att där fanns det pannkaka att köpa. Grabbarna kastade av sig skidorna och rusade ivrigt dit bara för att finna kåtan tom. Lurade :-).

Ida med västen igen

Flera av oss drog iväg upp mot toppen. Väl däruppe så delade vi på oss; några åkte off-pist på Ängarna och några höll sig i de pistade backarna. Halvvägs ner vid Ängarna så ramlade Kevin så pass att bägge skidorna lossnade från pjäxorna. En rejäl praktvurpa. Hasse stod en bra bit längre ner och såg att Kevin började att gå ner. Efter lite promenad så strålade de samman. -Mina skidor är förstörda, hur ska jag nu komma ner, undrade Kevin!? Hasse som är en gammal skidräv tittade på ena bindningen som hade vridit sig lite och lyckades fixa den, sedan var allt frid och fröjd.

Efter denna strapats så var det så dags för lunch. Idag vankades det Coq au vin med rosmarinrostad potatis eller Penne med ananas och kyckling. Ubbe och Kevin åt tupp, de andra åt pasta...

Ännu en toppenbild

Efter lunch så var det dags för mer skidåkning. En del höll till vid Rakkas med äventyrsbacken och gropen medans några gavs sig upp på mer höglängt terräng och trotsade vinden, snön och flatljuset som besvärade en stund innan solen bröt fram igen. Hanna som är en väldigt ivrig åkare som inte vill vila många minuter pressade gubbarna Hasse o Ubbe hårt under eftermiddagen. Varje gång de bad om lite vila så ville hon bara åka ett åk till...Till slut fick de dock lite vila och hittade Elin och Olivia som satt och kvittrade glatt i snöbaren. Där blev det snöskulpturer och framför allt Hampuz visade sin konstnärlig ådra.

Lite mer åkning innan larmet gick...Tim hade lyckats fixa driftstopp på Rakkasliften. Till saken hör att denna lift är väldigt viktig för att man överhuvudtaget ska ta sig upp till hotellet utan att behöva gå upp för en brant skidbacke. Hur vår otursgubbe lyckats med denna bedrift kan man undra men liften stod still i 40 minuter till alla skidåkares förtret. Vi tror att Tim gömde sig i "gropen" medans reperationerna pågick.

Liften står stilla

Wilma och några med henne avslutade dagen i Äventyrsspåret. Det är en liten minibana som delvis går i skogen. Hon hoppade på ett ställe och fick staven i magen. Det gick bra förutom att staven gick av. Det, tillsammans med lite blandat småplock under veckan gör att hon får ha Tabbevästen i morgon. Vän av ordning frågar sig säkert varför inte Tim får ha den? Jo egentligen så vore det självklart, men han har ju haft den två dagar redan, så det vankas en specialare för honom lite längre fram...

Tjejerna var tacosugna så de ville göra det åt sig. I killstugan fick det bli lite enklare; Två Billys panpizza/skalle. Alla nöjda och glada! Kvällsmöte på hotellet. Vi styrde upp morgondagen. Vi hinner åka skidor halvdag, sedan styr vi kosan hemåt.

Avslutningsvis en fråga...Undrar vilka skidbyxor Hasse ska ha i morgon? Hans egna eller Ubbes? Ubbe tror att han tog fel med flit i morse, då han visste att vi skulle ha gruppfotografering. Hasses byxor är nämligen mycket smutsigare...typ fläckar på benen...Godnatt på er!

Wilma

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-12 21:25

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se