Du läser här:

Lördag 13 april-Söndag 14 april

Sista dagen på vårt besök i Björkliden och vi vaknade upp till snöfall och blåst. Möjligheten fanns för ett par timmars skidåkning idag oxå innan vi skulle börja den långa resan hem. Åkningen var frivillig och Wilma, Hanna, Emelie, Ida och Hasse gav sig med viss tvekan ut i backarna medans resten av gänget tog det lite lugnare med packning och även lite pingisspel. Sikten var dålig då det var flatljus på berget. Efter en stund var det bara Hanna och Hasse som var kvar och kämpade in i det sista. Hasse bestämde sig för att inte ge sig utan försöka hänga med i Hannas ihärdiga åkande. Upp o ner i backarna nonstop i 2,5 timme med värkande ben och kalla fötter kämpade han på innan Hanna äntligen var nöjd för dagen och tyckte det var dags att ge sig.

Tabbe-Wilma

I en annan del av Björkliden (hotellet) utkämpades en prestigematch i bordtennis där Ubbe fick se sig besegrad av David i en hård match. Efter att att alla lämnat in sin hyrda skidutrustning var det så dags för lunch. Idag valde de flesta Pasta med köttfärssås. Ubbe försökte sig på fiskgryta men även han gick över till pastan som han tyckte var mer välsmakande. Efter lunch blev det så lite dötid kvar innan tåget söderut skulle gå. Tid för hockey på tv, pingisspel och allmänt chill.

Hejdå Berget

Promenaden ner till tåget var äventyrlig för vissa som valt att gå med badtofflor ner i den halkiga backen. Några vådliga vurpor och blöta strumpor senare var vi så framme vid stationen och den sista etappen på vår resa. Några minuter försenat rullade tåget in på perrongen och det bökiga jobbet att ta sig upp på tåget med all packning och försöka att  få rum med allt i de små kupeérna tog vid. Så småningom kom alla till ro och vi kunde koppla av och förbereda oss på den långa resan hem.

Redo för avfärd

Det var mycket folk på tåget av alla nationaliteter. Ryssar, fransmän, danskar, tyskar, amerikanare och många andra åt rent i restaurangvagnen vilket fick till följd att några av oss blev utan middag. Men som tur var kopplades det på en ny matvagn i Boden klockan 22.00 så alla kunde äta sig mätta och belåtna även om det blev sent. Efter några timmars sömn och lite frukost rullade tåget in på Stockholm central efter tidtabellen. Bra jobbat där SJ! Lite mer släpande på bagage och byte av tåg så var vi så framme i Västerås där glada föräldrar mötte upp för att ta oss den sista biten till Surahammar. Resenärerna var trötta men även lite deppiga efter att skiljas från den fantastiska resa vi haft tillsammans.

Cafégruppen 2019

Tack till er som följt våra äventyr och hoppas ni haft nöje av att läsa om vad vi haft för oss på vår resa.

Tack Hanna, Emelie, David, Elin, Olivia, Wilma, Hampuz, Ida, Kevin och Tim. Ni är goda ambassadörer för Hammarskolan och Surahammars ungdomar.

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-17 13:51

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se