Du läser här:

Måndag 8 april

Uppstigning ca 7.30 för frukost och att göra sig klar för den första skiddagen. Frukosten bestod av gröt, musli, smörgås med mera. Kevin lanserade en ny grötingridiens i avsaknad av äppelmos; Oboypulver....Helt ok faktiskt! En Kevin specialare kallas det hädanefter. Mätta och belåtna gav vi oss iväg till skidshopen för att hyra utrustning. Alla förutom Hanna och Wilma som hade tagit med sig egen skidutrustning. De gav sig genast ut i skidsystemet för lite Manchesteråkning (orörda pistade backar). Att prova pjäxor är inte lätt...trånga, för stora, klämmer, går inte att spänna, luktar illa. Utropen var många men till slut var alla ganska nöjda.

Hjälmprovning

När så alla var redo så blev det ett par åk. Skidskoleeleverna "tjuvstartade" lite på egen hand i barnbacken. När så klockan började närma sig 10.15 så vinkade ledarna av Elin och Olivia vid skidskolan. Läraren, som hette Ricky, var en ny bekantskap även för ledarna. De tre gav sig iväg för lektion och alla övriga for runt och utforskade liftsystemet.

Skidskolestart

När så restaurangens Kalops hägrade strax före klockan 12 så ringde Wilma till ledarna, som var en bit uppe i backen. Enligt egen utsago så kunde hon varken stå eller gå. Än mindre ta på sig pjäxorna. Hon satt nere vid snöbaren och hade typ kramp i bägge vaderna. Vi rekvirerade en skoter som fick ta henne ner till hotellet. Väl nere där så hade David och hans pappa Conny hittat fram. Gemensam lunch för hela gänget.

Tabbe-Ida

David var ivrig att komma igång med skidåkningen och släpade med sig ledarna för att få ut sina skidor. Väl därinne skulle han ha twin-tips. Riktiga trixskidor... Och korta som värsta miniskidorna. Han visste inte hur snabbt han skulle få på sig utrustningen innan han försvann ut i backarna. Vet i tusan om han ens han säga hejdå till pappa Conny. När vi var i skidshopen upptäckte vi en röd väska som stod övergiven mitt i shopen. Den såg bekant ut. Vi rotade igenom väskan och hittade 2 ostmackor, läxböcker och ett par badtofflor. Vi förstod snart att det var Tims väska som han lämnat. Hur tänkte han där?

Skidskolan med Elin och Olivia startade upp igen 14.30 men tjejerna hade fortsatt att öva på egen hand efter lunch. Flitiga tjejer! Övriga spreds över fjället. En del finåkte i pisterna medans andra provade på trouble park med hopp och annat skoj. En som inte borde provat på detta var Ida som kraschade rejäld med ömmande svanskota som resultat. Men hon är en tuff tjej och var snart i farten igen.

Hasse och Ubbe försökte hänga med Hanna i backarna men det var lönlöst. Hon bara gled iväg från gubbarna till synes utan ansträngning. Inte bra för deras ego.

Lapporten

Efter en lång skiddag med härligt väder och perfekta pister avslutade de sista entusiasterna äkningen vid 16.00 när lifterna stängde. Till middag blev det till de flestas förtjustning Bullens pilsnerkorv med bröd. Det blev inte ens en korvstump över. Kvällsmöte där vi utvärderade dagen och drog upp riktlinjerna för morgondagen. Där beslutades oxå att på tisdagen blir det Tim som får bära den gula tabbevästen. Tack vare den lämnade väskan och diverse vurpor i backen.

Tack och godnatt!

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-08 20:44

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se