Du läser här:

Onsdag 10 april

Så var det redan dags för tredje dagens skidåkning. Av erfarenhet så är det den dagen då kropparna protesterar som mest mot ansträngningarna av skidåkning. Men inga sura miner i detta gäng. Här kämpar man på! En bidragande orsak till det goda humöret var också den skinande solen som lyste på en klarblå himmel. Inte ett endaste moln på hela dagen..Till och med före utsatt tid 09.00 gav sig alla ut på fjället. Ledarna tog med sig Elin upp i långliften för lite mer utmanande backar än hon åkt i under skidskolelektionerna. Långliften upp och Himlabacken ner. Lite skakig på benen var hon allt innan hon kom igång. Men sedan gick det galant nedför den välpreparerade pisten.

Emelie på toppen

Som det nämndes tidigare så är tredje dagen jobbig. Det var nog en bidragande orsak till att tre stycken av kidsen bytte pjäxor på grund av onda vader...Ubbe följde med ner som moraliskt stöd. Det testades direkt om det blev någon skillnad...Jodå det kändes bättre, så det blev tuff åkning fram till lunch.

Kevin och David tog en tur i off-pisten bredvid Svarta Björn. Hanna, som är en grym lössnöåkare, blev lite avis så hon lovades en guidad tur av Ubbe och Hasse efter lunchen. Hon hade dessutom fått blodad tand efter ett par åk på "Ängarna", ett annat off-pistområde. Lunchen idag gick hem hos alla; Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon.

Hanna vid Svarta Björn

Mätta och belåtna efter lunchen, då var det dags att "snöra" på sig pjäxorna igen. Undrar om inte alla hade tagit av sig pjäxorna, visa av erfarenhet från gårdagens skrammelvurpa...Hasse blev skapligt förvånad när han satte på sig sina skidor. De hade krympt 15 cm, precis som stavarna. Pjäxorna satt bra, men klart att det var något fel!? Någon för oss okänd hade alltså förväxlat sina skidor och stavar med Hasses. Hasse fick gå till shopen och förklara läget och låna ett par andra så länge.

Tim, David och Kevin drog till "Gropen"...Ett ställe med lite hopp och trix de blivit kära i. Ubbe, Hasse och Hanna gav sig iväg till Svarta Björn. Efter en stunds skråande så bar det iväg utför. Vi tog det lugnt och tog den säkra vägen på slutet. Skaplig fart får man ändå, så skaplig så att Ubbe tappade en lins.

David på Torne Träsk

Efter avslutad åkning så var det dags för resans promenix ner till Torne Träsk. Hasse tog en joggingtur och Tim vilade sin kropp efter tuff åkning idag. Förutom de två så var vi full styrka som gav sig iväg. Som traditionen bjuder så letade vi malmpellets när vi gick över järnvägen. Vi hittade ett par kulor som får följa med hem till skolan och No-lärarna, även det som det brukar vara.

Vi hade flyt när vi närmade oss Silverfallet och Rakkasjokka. Stigen var hårt trampad, så det störde oss inte nämnvärt att snön var så djup. Inte förrän vi gått över bron och skulle ta oss sista biten ner på sjön. Det blev rutschkana ner sista biten för de flesta.

Efter fotosession och snörullning på sjön så gick vi in i den frusna vattenfallsgrottan. Det är mäktigt med den frusna isen på väggarna och all packad snö.

Pustig promenad hem till stugorna, men alla var nöjda. Det vankades hamburgare med bröd till kvällsmat. Möte i killstugan hölls efter maten. När tjejerna kom in så frågade de: Vad har ni gjort...varför är det så stökigt och varför luktar det så illa i eran stuga?

Juryn beslutade att utse Kevin till morgondagens Tabbevästsbärare. Trasig mobilkamera efter vurpa, lite annat smått och gott. Dessutom trodde han att han tappat sitt bankkort vid Träsket, men han hittade det så småningom.

Nu är vi trötta efter en aktiv dag!

Testar isens hållbarhet på Torne Träsk

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-10 21:56

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se