Du läser här:

Tisdag 9 april

Vi vaknade med trötta kroppar till ett soligt och kyligt vinterväder. Idag fanns det äppelmos till gröten, så vi kunde hoppa över Oboypulvret...Samling som vanligt uppe vid hotellet klockan 09.00. Elin var stelast i hela gänget efter gårdagens skidskola. Det blev en lugn start för henne. Hon fick lite instruktioner av Ubbe och Hasse som fick ligga till grund för hennes förmiddagsträning. Det fanns ingen ledig tid med skidläraren förrän på eftermiddagen kl 14.30.

Tabbe-Tim

Fri åkning för övriga. Några gav sig ut i skogen för äventyrligare åkning. Ida lyckades åka in i så gott som varje litet träd under sina upptäcktsfärder. Andra valde lite stillsammare åkning på de fantastiskt fint preparerade pisterna. När benen behövde vila samlades gänget vid Snöbaren för lite trevligt umgänge i solen. Ledarna stärkte sig med lite medhavt kaffe, riktigt gott kokkaffe. Lite åkning till sedan var det dags för lunch.

Hela gänget samlat

Vi visste redan på förhand att det inte var någon favorit för ungdomarna som serverades som huvudrätt; Strömming och potatismos. Det fanns som tur var pytt i panna som alternativ. Några hade satt sig och några stod fortfarande i kö när det plötsligt hördes ett stort skrammel, ungefär som när Fru Petrell trodde att kometen kom i Emil i Lönneberga. Efter skramlet så blev det knäpptyst. Det var otursgubben Tim som hade halkat med pjäxorna på klinkersgolvet. Tallriken hade gått i 5 delar och glaset i 250...Mitt bland all pytt i panna och skärvor låg Tim som en sköldpadda på golvet. Det gick bra och ingen gjorde illa sig. Dock så blev det klart där och då att han får ha tabbevästen även i morgon.

Hampuz utslagen

Ledarna hade glufsat i sig alldeles för månha strömmingsflundror så de "rapade" strömming hela eftermiddagen. Lagom åt dem!

Underbart skidföre hela eftermiddagen. Det blev ganska många åk i rask takt. Några hade ont i smalben och vader, så strax efter klockan 15 så började några bege sig mot stugorna. Elin var strålande glad, hon hade fått högsta betyg av Ricky. Stora framsteg, som vi kommer syna lite i morgon.

Spaghetti och köttfärssås i stugorna och möte i tjejstugan. Den är mycket mer välstädat och väldoftande än grabbarnas.

Ny tag i morgon!

En glad Elin efter skoldagens slut

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-09 20:26

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se