Du läser här:

Torsdag 11 april

Trötta kroppar och lite sämre väder idag. Det var bara att lyfta upp hakorna och göra det bästa av dagen. Ett par av tjejerna blev lite sena till morgonens samling. Det visade sig att inte Wilmas hår var färdigflätat.

Idag fick gänget bekanta sig med ordet och effekten av flatljus. (Wikipedia: Flatljus är dålig sikt i till exempel fjällområdenlänk till annan webbplats som kan bero på snö i luften eller sand i öken. Svårigheter att urskilja konturer i en skidbacke är ett exempel. Rosefärgade glas kan avhjälpa detta. Vanligt vid mulet väder. Kan ge känsla av åksjukalänk till annan webbplats.)

Det är svårt att förklara hur svårt det är att åka, men en sak är säker: Det är bara att ta det lugnt!

Kevin med tabbe-tröjan

Wilma och Emelie tog det väldigt lugnt. De hade lite problem med rygg respektive smalben. Något åk kördes, sedan tog de behövlig stödvila.

"Gropen" vi pratade om igår, var även den mer svåråkt. Flera av kidsen spenderade sin förmiddag där.

Uppe på toppen var det väldigt tufft. Till och med Hanna fick se sig besegrad av berget idag. Det fick bli en värmande paus nere vid hotellet. Ett sista långåk, sedan var det dags för mat. Populär lunch idag; Panerad torsk och remouladsås.

Allt var frid och fröjd, tills Ida skulle hämta mer mat...Hennes hängslen hade fastnat i stolen. Skapligt skrammel idag oxå! Förutom stolen rev hon med sig både kläder och hjälmar. Hon fattade inte först vad det var som hände, så stolen följde med en bit...

Topptur i busväder

Ett par timmars åkning efter lunch, sedan bröt vi för dagen. Uppe på toppen var det snöstorm. När man åkte så blev det is på brillorna, så sikten blev om möjligt ännu sämre.

Lite slapphäng i lobbyn och en pratstund med "Hofors-Micke", innan det var dags att handla och gå ner till stugorna. För de som inte vet så är han en trevlig prick som spenderar typ en månad varje år i Björkliden. Vi har träffat honom varje år, de senaste 10 åren.

Sedan var det dags för Ubbe att få skidkrångel på det vis som Hasse drabbades av igår. Någon klåpare hade förväxlat sina hyrskidor och stavar igen. Skidorna var av samma modell och lika långa men stavarna var 5 cm längre. Det löste sig ganska enkelt. Ubbe tog de som stod kvar och gick till shopen och det visade sig att någon hade lämnat in de som var hans.

Olivia

Korv med bröd till killarna och köttbullar och pasta för tjejerna. Det fick bli middagsmenyn. Möte i stugan som luktar godast, tjejernas alltså. Riktlinjer för kvällen morgondagen och utdelning av Tabbevästen. Det blir en repris igen...den får pryda Ida, fredagen till ära.

Läxläsning, rundpingis och hockey på TV...så blir avslutningen på kvällen!

Iskonst

Sidan publicerad av: Hans Klocker
, 2019-04-11 19:57

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se