Badplats vid sjö

Utomhusbad

I Surahammars kommun finns fyra badplatser med kommunal tillsyn. Där tas vattenproverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kontinuerligt. Kommunen tar också vattenprover vid Sörsjön i Lisjö.

Campingbadet Surahammar

Barnvänligt bad med sandstrand. Campingbadet ligger vid Magsjön, cirka två kilometer norrut från Surahammars centrum. Vid badet finns kiosk med servering/Thaimat som är öppen 10.00-20.00 under perioden 14 maj till 31 augusti. Bryggor, hopptorn/trampolin, streetbasket, beachvolley och grillplats. Fiskekort finns även till försäljning.

Gästhamn/Tältning Tältning/Båtplats i gästhamnen kostar 100 kr/natt per tält/båt och då har man tillgång till Campingbadets fina servicebyggnad med WC, dusch och kök. Det anvisade tältområdet ligger ett stenkast från stranden och bryggorna. Där finns också grillplatsen.

Telefon till Campingbadet 072-564 78 90
Adress: Darlkarlsvägen 13, 735 90 Surahammar
Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Brattheden Ramnäs

Ligger naturskönt vid sjön Nadden 3 km norr om Ramnäs. Området är kuperat ligger på en rullstensås, har en stor brygga, utedass och 2 st omklädningsrum. Detta är ett enklare bad med bryggor och sandstrand.  

Virsbobadet

Virsbobadet ligger vid Virsbosjön, cirka 700 meter öster om Virsbo centrum. Barnvänlig sandstrand med möjligheter till skugga under de stora tallarna. Lång badbrygga.

Seglingsberg Tegelslagarns'

Vackert beläget vid Strömsholms kanal, 5 km norr om Ramnäs. Åk Bergslagsvägen vänster över kanalbron och följ vägvisning norrut till badplatsen på västra sidan av Kolbäcksån. Området är kuperat beläget vid rullstensåsen, har brygga, utedass och omklädningsrum.  

Det finns dessutom ett flertal andra trevliga badställen, varför inte leta reda på ditt egna smultronställe.

Inomhusbad

Ekängsbadetöppnas i nytt fönster ligger i Surahammars tätort.Ekängsbadet är för tillfället stängt för ombyggnad men väntas öppna inom kort.

Sidan publicerad av: Cristian Hidalgo
, 2020-06-22 10:15

Badvattenkvalité

På webbsida Badplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du den senaste informationen om kvalitén på badvatten. Den information som finns tillgänglig på Badplatsen är vattentemperatur, vattenkvalitet och uppgift om algblomning.

På den webbsidan hittar du också information om våra fina badplatser.


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se