Fiske i Surahammars kommun

En av Sveriges populäraste fritidsaktiviteter är fiske. Många i vårt avlånga land tillbringar mycket av sin lediga tid på jakt efter just sin favoritfisk med sin egen favoritmetod. Riktiga entusiaster fiskar hela året. Vanligast är nog ändå att fiska på sommaren.

Vad är väl mer somrigt än att sätta sig med ett metspö nere vid ån och koppla av?

Somliga tycker att vinterhalvåret är en höjdare för fiske. Man kommer åt fler fiskeställen utan att vara beroende av båt.

Det är många som åker iväg minst en vecka under året, för att prova fiskelyckan till exempel i fjällnära natur. Vi vill här slå ett slag för fisket i vår kommun. Det finns ett 40-tal sjöar i kommunen. De flesta går det att köpa fiskekort till.

Varje år fångas både stora gäddor och kraftiga gösar i Kolbäcksån/Strömsholms kanal. För att inte tala om alla fina ställen för grov abborre. Det finns många ställen att upptäcka i den långa vattenleden. På en del platser breder ån ut sig och bildar sjöar, där båtfiske är att föredra.

Se bara till att ha fiskekort och tålamod med dig så ska du se att det inte är långt till en plats som kommer att kunna bli just ditt smultronställe längs ån, eller vid någon av alla sjöar i kommunen. Det finns mer än 15 olika fiskarter som simmar i vattnet här omkring. Varför inte försöka fånga så många olika som möjligt?

Fiskekort för Virsbosjön och närliggande sjöar finns att köpa på ICA Nära i Virsbo och på iFiskelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För fiskekort i Surahammar som gäller i Kolbäcksån och dess sjöar, köper man fiskekort på ITAB i Surahammar, eller på iFiskelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ITAB i Surahammar säljer fiskekort för Kolbäcksån i Ramnäs och sjöar i Ramnäsområdet.

God fiskelycka!


Isborr och rimfrost

Nästan som en tavla

Ubbe med stor vintergädda

Webbredaktör med stor vintergädda

Sidan publicerad av: Urban Dimberg
, 2020-06-12 10:04

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se