Vanliga frågor om turism och upplevelser

På denna sida får du svar på några av de allra vanligaste frågor som brukar ställas gällande turism och upplevelser i Surahammars kommun. Hittar du inte svaret på din fråga här så kan du söka vidare på hemsidan eller kontakta Surahammars kommuns växel, telefon: 0220-390 00.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Vilka är de största återkommande evenemangen i kommunen?
Suradagarna
, helgen efter midsommar - som vanligt blir det en fredag, lördag och söndag som du inte får missa. Det blir festligheter i fyra dagar med underhållning, allsång, galna upptåg, god mat och mycket mer.

Ramnäs Smides- och Hantverksdag, slutet på juli- smeder kommer att smida på sina fältsässjor i eller utanför Lancashiresmedjan. Det blir full fart i Ramnäs hela dagen. Det kommer att finnas ett utbud av mat och dryck. På kvällen tar den stora festen vid när ässjor slutat brinna och städjen tystnat.

Julmarknader blir det i alla kommunens tätorter, Surahammar, Ramnäs och Virsbo. Information kommer att publiceras under fliken evenemang. Vill man uppleva en riktig mysig gammaldags julmarknad så kan man besöka några av våra. På dessa julmarknader kan du se allt från en livs levande ren, till smide i toppklass och en tomte i stallet.  

Vilka övernattningsmöjligheter finns? Se stromsholmskanal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad kan man hitta på med barnen? Bada i Campingbadet vid Magsjön i Surahammar eller leka i den stora lekparken i Midgårdsparken i Surahammar.

Kostar det något att parkera i Surahammar? Nej, det är gratis att parkera i Surahammar.

Var säljs fiskekort? Fiskekort för Ramnäs FVO (Fiskevårdsområde) köps på Coop Nära i Ramnäs. För Virsbo FVO gäller Ica Jägaren i Virsbo, eller på internet, iFiske.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Surahammars FVO säljer endast kort på iFiske.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster När det gäller övriga vatten i kommunen måste man själv ta reda på vad som krävs för att få fiska och vart man köper kort.

Finns det någon kalender över alla arrangemang i Surahammars kommun? Du hittar kalendern på första sidans vänsterspalt, knappen evenemang.länk till annan webbplats  

Var kan jag hitta kartor över Surahammars kommun? På vår hemsidaöppnas i nytt fönster, turistinformationen på kommunhuset i Surahammar och på biblioteken.  

Var finns turistbyrån i Surahammar? Vi har ingen turistbyrå utan en turistinformation som finns i kommunhuset i Surahammar. Öppet måndag — fredag på kontorstid, telefon 0220-390 00, växel. Surahammars bibliotek kan också ge turistinformation.  

Vilka besöksmål och upplevelser får jag inte missa i Surahammars kommun?Virsbo konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, telefon 070 - 665 45 43, Mc-museet Gyllene Hjuletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, telefon 0220-337 42, 070-575 91 35  Stenhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, telefon 0220-37270, 0220-332 02 eller 070 - 593 38 44 våra naturguider Ulvsbomurenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Nordic safarilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, spela golf på Surahammars golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, paddla kanot på eller promenera längs med Strömsholms kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Kan jag åka båt på Strömsholms kanal? Ja, du kan hyra en kanot hos STF vandrarhem, Surahammar, telefon 0220-330 08.   

Var kan jag äta eller fika? Se stromsholmskanal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Gunilla Falk
, 2019-09-03 17:00

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se