Du läser här:

Historisk vandring i Surahammar

Vandringen
Sedan sommaren 2014 finns möjligheten att själv uppleva Surahammars historia genom att gå en historisk vandring. Längs sträckan finns 23 skyltar med intressant historik samt mängder med gamla foton varav många tidigare aldrig visats. Vandringen är cirka 2,4 kilometer och sträcker sig runt det äldsta området av Surahammar och beskriver områdets betydelse för utvecklingen av samhället, kanalen och "Bruket" under århundraden.

Hela sträckan är promenadvänlig och lättillgänglig. För trötta ben finns även bänkar längs med sträckan. Start vid affischtornet på parkeringen vid Stenhuset.

Sträckningen för vandringen är markerad på kartan över Surahammarlänk till annan webbplats.

Historia
Vandringen är ett projekt som i huvudsak har bekostats av Surahammars kommun. De idéella krafterna Marie Spennare och Anders Lindbergs stora arbetsinsatser, historiska kunskap och möjlighet att ta del av Surahammars Bruksarkiv och andra källor har varit ovärderlig i det här projektet. Anders har tagit fram bilderna och Marie har skrivit texterna till de informationsskyltar som finns uppsatta.

Den historiska vandringen ingår som en sevärdhet i Ekomuseum Bergslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bild på Stenhuset i Surahammar

Stenhuset i Surahammar- start och mål för vandringen

Sidan publicerad av: Gunilla Falk
, 2019-04-02 15:17


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se