Komet 3-11 år

DU KAN GÖRA STOR SKILLNAD                                                                     Som förälder är du expert på ditt barn. Du är också ditt barns viktigaste förebild. Ibland är det ändå svårt att veta hur man stödjer barnet på bästa sätt. Då kan man behöva diskutera med andra och få vägledning.                                                       I en Kometgrupp får du nya verktyg som kan göra stor skillnad för ditt barn och er relation.

DET HÄR ÄR KOMET                                                                                      Komet är strukturerade gruppträffar för föräldrar som vill få en bättre relation till sina barn och fler positiva stunder tillsammans. Träffarna riktar sig till föräldrar, som har barn mellan tre och elva år och som upplever att det är mycket bråk och tjat hemma.                                                                                                   Forskning visar att Komet ger positiva resultat och många föräldrar ser en förändring redan efter några träffar.

DELA ERFARENHETEN MED ANDRA I en Kometgrupp träffas vi elva gånger och berör ett tema varje gång. Varje träff leds av två utbildade gruppledare och varje grupp består som mest av tolv föräldrar. Du träffar din grupp en gång i veckan, två och en halv timme varje gång. Här får du utbyta erfarenheter, veta vad forskningen säger och öva på nya sätt att bemöta ditt barn. Mellan varje träff tar du med dig praktiska övningar att pröva hemma.

 

INNEHÅLL                                                                                                     Komet består av 10 gruppträffar och en individuell träff.

Träff 1-3 POSITIV SAMVARO                                                                        Grunden för att minska bråk och tjat är att öka positiv samvaro och uppmärksamhet. De första träffarna övar vi på detta ovh på att bara tydlig som förälder.

Träff 4-6 DET SOM FUNGERAR                                                                            Vi hjälps åt att fokusera på det som motiverar och fugnerar för just ditt barn.        Träff sex är en individuell träff där du kan bjuda in exempelvis skolpersonal eller någon annan person som betyder mycket för ditt barn. Under den individuella träffen kan vi även prata med om något som är särskilt viktigt för just dig och ditt barn.

Träff 7-9 SÄNKA VOLYMEN                                                                               Vi diskuterar vilka strider du kan välja bort och vilka du behöver ta samt hur du kan göra det. Du lär dig hur du kan bli mer begriplig och förutsägbar för ditt barn.

Vi går igenom hur du tillsammans med ditt barn kan komma överens om lösningar på problem.

Träff 11 FRAMTIDEN                                                                                     Träff elva är en avslutande träff med fokus på vad du som förälder bär med dig från Komet.

 

För anmälan eller mer information kontakta gruppledare:

Evelyn Jakobsson

Telefon 0220-390 38

Monica Johansson

Telefon 0220-390 49 

Sidan publicerad av: Mathilda Gustafsson
, 2019-03-06 13:35

Läs mer här:

Fler artiklar »

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se