Du läser här:

PYC -parenting young children

Vad kan vara bra med PYC?                                                                     Föräldrar som har använt PYC tycker att:

"PYC har minskat min stress och det är lättare att trivas hemma!"

"Jag har fått mer kunskap om vad barn behöver!"

"Jag har fått bättre självförtroende och barnen har blivit lugnare!"

 

Vad lär man sig i PYC?                                                                                    Flera olika delar ingår i programmet. Alla delar handlar om att ta hand om ett barn.

En del handlar om vad barn behöver och vad föräldrar behöver göra för barnet. Här ingår exempelvis att du kan få lära dig mer om bra mat för barn eller hur du kan göra hemmet säkert så att ditt barn inte gör illa sig.

En annan del handlar om relationen mellan föräldrar och barn. Barn behöver stöd och uppmuntran från sin förälder för att lära sig nya saker och utvecklas. Här ingår att du får lära dig mer om hur du kan vara med ditt barn för att det ska fungera bättre hemma.

Hur går det till att vara med i PYC?                                                                    Du får träffa en person som har utbildat sig för att bli handledare. Du får veta mer om PYC när du träffar denna person och bestämmer därefter själv om du vill prova. Har du en partner så kan han/hon också delta i PYC.

Hur lång tid tar det att genomföra PYC?                                                        Det beror på vad du vill lära dig. Du och din handledare bestämmer gemensamt vad som är viktigt att träna på. Det kan bli många mål eller bara några få.

Hur går PYC till? Du och din PYC-handledare gör uppgifter och övningar tillsammans. Ibland görs övningar utan barnet. PYC-handledaren visar hur du kan göra. Därefter övar du och din PYC-handledare tillsammans.

 

För anmälan eller mer information kontakta gruppledare:

Anna Wickström

Telefon 0220-390 44

 

Sidan publicerad av: Mathilda Gustafsson
, 2018-06-18 13:36

Läs mer här:

Fler artiklar »

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se