Du läser här:

Pengar & Bidrag

Kommunen kan bistå med råd och hjälp i ekonomiska frågor. Du kan vända dig till Individ- och familjeomsorgen om du har behov av budget- och skuldrådgivning eller ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. Bekymrad över din ekonomi? HärPDF (pdf, 269.9 kB) kan du få svar på några av dina frågor.

Om du har svårt att få inkomsterna att räcka till kan du söka vissa bidrag hos Försäkringskassan, till exempel bostadsbidrag, underhållsstöd mm. På Kassakollen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa vilka ersättningar du skulle kunna få från Försäkringskassan och ungefär hur mycket.  

Ekonomiskt bistånd är samhällets yttersta skyddsnät och är till för enskilda och familjer med tillfälliga ekonomiska problem. Biståndsbehovet prövas individuellt utifrån den enskildes eller familjens livssituation. Här kan du läsa mer om vad ekonomiskt bistånd är, vad det ska täcka för kostnader och vad som krävs för att ha rätt till ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd.

Socialstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats kan du göra en provberäkning för att se om du ligger över eller under nivå för försörjningsstöd.                                     

Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2019-07-25 15:14

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se