Du läser här:

Om panikknappen

Panikknappen, eller ”Lämna sidan snabbt”-funktionen finns till för dig som vill hålla ditt besök på webbplatsen hemligt. Det kan handla om att du känner dig otrygg, hotad eller övervakad och behöver ett snabbt sätt att lämna hemsidan om du hamnar i en pressad situation.

Panikknappen tar dig direkt till en ny hemsida. Men denna knapp rensar inte informationen som lagras i din dator, för att göra det krävs att du går in i webbläsarens historik och tar bort informationen.

Rensa historik i Internet Explorer

För att ta bort all privat information från en dator, klicka på ”Verktyg” i menyraden. Välj sedan ”Ta bort webbhistorik”. Om du vill bli av med alla spår efter att ha surfat kryssar du i alla rutor. Observera att det här raderar allt och man inte kan få tillbaka den information man tagit bort.

Vill du bara ta bort viss information kryssar du i de rutor som du vill rensa, exempelvis ”Historik” eller "Formulärdata".

Rensa historik i Firefox

För att ta bort all privat information från datorn, klicka på ”Verktyg”. Välj ”Rensa ut känsliga data”. Här kryssar du i samtliga rutor och väljer ”Rensa nu”. Observera att det här raderar allt och att man inte kan få tillbaka den information man har tagit bort.

Om du vill välja vad som ska raderas kryssar du i rutorna. Du kan välja att rensa webbläsarhistoriken, filhämtningshistoriken, sparade formulärdata, cache-filer, kakor (cookies), lösenord och autentiserade sessioner. Man väljer alltså själv vad man vill ta bort och vad man vill ha kvar.

Rensa historik i Safari

För att ta bort all privat information från datorn, klicka på ”Historik”. Om man vill bli av med alla spår efter surfandet väljer man ”Rensa historik”. Observera att det här raderar allt och att man inte kan få tillbaka den information man tagit bort.

Om man vill välja vad som ska raderas, klicka på ”Visa all historik”. Där väljer man själv vad man vill ta bort och vad man vill ha kvar.

Rensa historik i Google Chrome

För att ta bort all privat information från datorn, klicka på menyikonen uppe till höger. Därefter går du in på ”Historik” och väljer sedan ”Ta bort webbinformation”. Observera att det här raderar allt och att man inte kan få tillbaka den information man tagit bort.

Vill du välja själv vilka sidor i historiken du ska ta bort, kryssa då i rutorna till vänster om webbadresserna i listan och sedan ”Ta bort valda objekt”.


Elin Eriksson


, 2015-09-07 13:38


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se