Cookies
På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om cookies
Enligt Region Västmanland är spridningen av covid-19 just nu stor i Surahammar och i länet. Skärpta lokala restriktioner gäller till och med 11 april. Det är viktigt att vi värnar om våra riskgrupper och följer de nationella råd som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om
Translate
Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.
Lyssna
Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.
Du som livsmedelsföretagare är en av cirka 60 livsmedelsanläggningar i Surahammars kommun. Det innebär att din verksamhet hanterar mat som andra människor ska äta utan att riskera att bli sjuka eller vilseledda.
I Surahammars kommun efterhandsdebiterar vi livsmedelskontrollen efter utfört inspektionsbesök med en fast tilläggstimme oavsett vart i kommunen din verksamhet är.
I Sverige är det Livsmedelsverket som är den centrala myndigheten och beslutar hur livsmedelskontrollen i landet ska bedrivas. Den praktiska kontrollen av att reglerna följs sköts av inspektörer i kommunerna. I Surahammars kommun är det miljökontoret som har hand om livsmedelstillsynen.
Som företag måste du ha en bra lokal och goda rutiner för att kunna garantera säkra livsmedel, det är ditt ansvar. När Samhällsbyggnadsenhetens livsmedelsinspektörer kommer på besök ska du kunna visa hur just din verksamhet uppfyller lagens krav på säker mat.
Ska du starta en livsmedelsverksamhet, kontakta Miljökontoret i god tid och skicka in blankett för registrering och riskklassning. Läs mer här om vad du ska göra innan du startar din verksamhet
Sidansvarig:
Senast uppdaterad:
Miljökontoret
Postadress
Surahammars kommun
Östergatan 90-92
735 33 Surahammar