Verksamhet

Arbetscenter ger möjlighet till anpassat arbete inom ett flertal olika verksamhetområden. I samarbete med Arbetsförmedlingen eller annan remitterande myndighet kan vi erbjuda praktik, arbetsträning eller arbetsmarknadsanställning som ett steg ut på arbetsmarknaden.

Anslagstavlor

Arbetscenter sköter kommunens anslagstavlor. Bland annat sätter vi upp och tar ner affischer.

Anslagstavla

Bilvård

Arbetscenter tvättar och rekondar kommunens bilar enligt ett löpande schema året runt för att hålla bilarna i gott skick.

Biltvätt AC

Café & kök

Arbetscenter har ett upplärningskök med lättare matlagning och bakning. Här får personalen i köket laga lunch åt Arbetscenters anställda, baka fikabröd och sköta kassan. Försäljning av maträtter och fika sker endast internt inom Surahammars kommunala verksamhet.

Arbetscenters café

Cykelverkstad

I vår verkstad repareras gamla cyklar och säljs vidare.

Fixarhjälp

För att förhindra fallolyckor erbjuder kommunen fixarhjälp till seniorer som har fyllt 75 år. Fixarhjälpen utförs av Arbetscenter. Vi hjälper till med praktiska saker i hemmet som kan vara svårt eller riskfyllt för äldre att fixa på egen hand. Arbetet kan bestå av att montera lampor, byta lysrör eller glödlampor, sätta upp tavlor, hänga upp gardiner samt bära saker till och från vinden eller källaren.

Fixarhjälpen

Flyttverksamhet

Inom kommunala verksamheter hjälper vi till med olika typer av flyttar.

Fritidsbanken

Arbetscenter har en fritidsbank där allmänheten kan låna gratis fritidsutrustning. Vi lånar ut skidor, skridskor, fotbollsskor, bandyklubbor och mycket annat. Arbetsuppgifterna på Fritidsbanken kan vara att ta emot kunder, sköta lånesystemet på datorn, hålla ordning på hyllorna och underhålla utrustningen.

Fritidsbanken

Måleri

Vi arbetar med måleri av snickerier och begagnade möbler, bland annat från vår secondhandbutik. Det finns även möjlighet att måla tavlor och andra konstföremål.

Måleriverkstad AC

Second Hand

Arbetscenter driver en secondhandbutik där man kan fynda  det mesta som brukar finns på loppis, förutom kläder och skor. Vi säljer möbler, inredning, köksgeråd, tavlor, textilier, leksaker och mycket mer. Arbetsuppgifter på Second Hand kan vara att stå i kassan, sortera varor, prismärka, ta hand om kunder etc.

Second Hand

Skogsvård

Arbetscenter röjer sly, fäller träd och hjälper till att vårda kommunens skog och mark. På uppdrag hjälper vi även till med naturvård.

Syftet med skogsarbetet är att:

  • Öka säkerheten i områdena
  • Ta bort sjuka och döda träd
  • Göra områdena mer inbjudande, ljusare och tryggare
Skogsvård

Snickeri

I snickeriet på Arbetscenter byggs Surabänkar, insekts- & fågelholkar, blomlådor och annat åt kommunens verksamheter. Vi utför även renovering av gamla fönster på kommunens fastigheter.

Snickeri skyltar

Sy & laga

Syverksamheten på Arbetscenter syr både nytt och lagar gamla ting, som vi bland annat kan sälja i vår secondhandbutik.

Sy och pyssel

Trädgård

Arbetscenter sköter vissa av kommunens grönområden samt erbjuder hjälp med trädgårdsskötsel och snöröjning åt seniorer som fyllt 75 år.

Arbetsuppgifter:

  • Gräsklippning
  • Häckklippning
  • Buskbeskärning
  • Lövräfsning
  • Snöskottning
  • Bortforsling av trädgårdsavfall
  • Rengöring och underhåll av utrustning

Vi har även småskalig odling i vår egen trädgård på Arbetscenter.

Trädgård

Tvätt & städ

Lokalvårdarna städar kontoret och alla övriga utrymmen på Arbetscenter samt tvättar arbetskläder och övriga textilier inom verksamheten.

Lokalvård

Ved & virke

Träd från kommunens egen skog sågar vi ner i vår solosåg till användbart virke. Arbetscenters personal hugger, klyver och packar ihop ved i säckar, som sedan körs ut till kommunens grillplatser. Vi levererar också virke till skolornas slöjdverksamhet.

Återvinning

Arbetscenter transporterar avfall till återbruket åt de kommunala verksamheterna och ser till att kommunens återvinningsstationer hålls rena. Vi tar tillvara på gamla ting som samlas in i ett särskilt skåp på återbruket och säljer vidare sådant som är i bra skick i vår secondhandbutik. Vi plockar även isär trasiga elprodukter och sorterar till återvinning.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Arbetscenter

Nybyggsvägen 40
735 35 Surahammar


Postadress
Surahammars kommun
BOX 203
735 23 Surahammar