Fredag 9 september

Fredag 9 september


Tid

Arrangemang

Plats

10.00 - 17.00

mc-muséet Gyllen Hjulet finns det 120 motocyklar och mopeder som ägs av medlemmarna i föreningen. Byggnaden som inrymmer muséet byggdes 1949 som personalmäss för anställda vid Surahammars Bruk. Kyrkomålare Nils Aron Berge, född i Surahammar och konstnären Jerk Werkmäster fick uppgiften att utföra vägg och takmålningar.

En kopia på Sveriges första bil eller rättare sagt åkvagn, en ombyggd hästvagn och VABIS 1903, den första tillverkade bilen av Surahammars Bruks AB:s dotterbolag Vagns Aktie Bolaget i Södertälje (VABIS) finns på MC-museet Gyllene Hjulet. VABIS 1903 är återställd i original skick av Aros Motorveteraner. Under september finns ”original bilen” VABIS 1897 på Mc-museet.

Mc-muséet Gyllene Hjulet

15.00

 Kartan över oss, en hörlursvandring

Kartan över oss är ett interaktivt ljudverk producerat av Riks-
teatern. Ljudverket äger rum på en mängd olika orter i Sverige, men nu kommer den till Surahammar. Publiken upplever verket genom appen Kartan över oss i sin mobil och med
hörlurar. Mobilen måste ha tillgång till Internet och GPS.

Kartan över oss är en ljudpromenad genom det inre landskapet som uppstår när vi tänker på framtiden. Genom att besöka olika platser i Surahammar växer kartan och berättelsen. Du väljer själv vilken väg du vill gå.

Samling i Folkets Hus, Surahammar. Anmäl gärna att du
kommer till biblioteket@surahammar.se. Surahammars
teaterförening bjuder på cider och bulle.

Folkets Hus, Surahammar


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: