Surströmming på Städet, Ramnäs

Förra veckan, fredagen den 24 september var det dags för den årliga Surströmmingsskivan på Städet, ett servicehus i Ramnäs.

Lyx med surströmming!

På ovanvåningen dukades det fram surströmming, tunnbröd & hårt bröd, potatis, gräddfil, hackad lök tillsammans med cider och lättöl.

För många är den kulinariska läckerheten, surströmming förknippat med en vedervärdig lukt och ger kväljningar bara genom att tänka tanken att sätta i sig en jäst fisk.

Men på Städet hade fem boende bänkat sig för att njuta av denna läckerhet med tillbehör.

Bildtext: Från vänster till höger, Stig Lindgren (99), Sören Brännström (82), Ove Holmström (83), Märta Karlsson (89).

Bild på surströmming, gräddfil, lök och tunnbröd

Bildtext: Märta Karlsson (89) ska såklart ha mandelpotatis till surströmmingen, ett självklart måste för en perfekt avvägd surströmmingstugga.

Sju glada surströmmingsentusiaster!

Ann-Marie Thorsén (91), Stig Lindgren (99), Sören Brännström (82), Ove Holmström (83), Märta Karlsson (89), Monica Lindqvist och Christian Svensson.

Bildtext: Ann-Marie Thorsén (91), surströmmingsentusiast.

Efter cirka en timme var vi alla glada, mätta och belåtna. Surströmmingsskivan rundades av med kaffe & glass.

Bildtext: Stig Lindgren (99) njuter av glass och snart vankas det ytterligare festligheter.

Tresiffrigt runt om hörnet!

Snart dyker det upp ett brev från självaste kungahuset då Stig Lindgren firar sin 100-årsdag i december och det vill vi såklart också uppmärksamma och fira med pompa och ståt.

Reflektioner

Vi kan nog alla vara överens om att surströmming smakar bättre än det luktar. Jag tycker att det är en fin tradition som de har på Städet att det årligen dukas upp med surströmming.

Ett stort tack!

För att vi fick komma på besök och tack för gott sällskap med inslag av mycket skratt och glada miner.

Tack Monica Lindqvist för att du gör det möjligt!