Budget- och skuldrådgivning

Du kan få hjälp att hitta lösningar på dina ekonomiska problem. Om du exempelvis har svårt att betala dina skulder och få en överblick över din ekonomi kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen.

Ett ekonomiskt självständigt liv

Genom budget- och skuldrådgivning vill vi bidra till att så många som möjligt kan leva ett självständigt liv. Rådgivningen kan innehålla allt från ett kort telefonsamtal till en längre kontakt där vi tillsammans arbetar för att förändra din ekonomiska situation.

För att nå förändring krävs att du är intresserad av att själv ändra din ekonomiska situation. Du beskriver din situation och tillsammans hjälps vi åt att lösa problemen.

Vi har tystnadsplikt och rådgivningen är kostnadsfri.

Vi går igenom dina inkomster, utgifter, skulder och tillgångar och lämnar förslag på vad som kan förändras, till exempel en hållbar budget, avbetalningsplaner, söka  skuldsanering.

Mer information

Hos Konsumentverket kan du räkna ut din hushållsbudget och se vad olika förändringar skulle göra med din ekonomi i deras budgetkalkyl.

Konsumentverkets budgetkalkyl

Hit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer och annat som du som konsument behöver hjälp med.

 

Tjänsten samordnas av Konsumentverket.

Hallå konsument

Hos Kronofogdemyndigheten finns stöd- och vägledningssidor för den som är orolig för sin ekonomi.

Kronofogdemyndighetens stöd- och vägledningssidor

Kontakt

Budget- och skuldrådgivare
Susanne Gustafsson
0220-390 55
susanne.gustafsson@surahammar.se
Telefontid
Tisdag-torsdag kl 08.00-09.30

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: