Arbetscenters verksamhet

Arbetscenter ger möjlighet till anpassat arbete inom ett flertal olika verksamhetområden. I samarbete med Arbetsförmedlingen eller annan remitterande myndighet kan vi erbjuda praktik, arbetsträning eller arbetsmarknadsanställning som ett steg ut på arbetsmarknaden.

Anslagstavlor

Arbetscenter sköter kommunens anslagstavlor och har i uppgift att sätta upp och ta ner affischer.

Anslagstavla

Bilvård

Arbetscenter tvättar och rekondar kommunens bilar enligt ett löpande schema året runt för att hålla bilarna i gott skick.

Biltvätt AC

Café & kök

Arbetscenter har ett personalcafé samt upplärningskök med lättare matlagning och bakning. Här får kökspersonalen laga lunch, baka fikabröd och sköta kassan. Försäljning av mat och fika sker endast internt inom kommunal verksamhet.

Arbetscenters café

Fixarhjälp

Fixarhjälpen är en kostnadsfri kommunal tjänst riktad till seniorer i Surahammars kommun. Vi utför småfix i hemmet som kan vara besvärligt och riskfyllt för personer över 75 år. Arbetet kan bestå av att montera lampor, byta lysrör, sätta upp tavlor, hänga upp gardiner samt bära saker till och från vind eller källare.

Fixarhjälpen

Flyttverksamhet

Arbetscenter erbjuder flytthjälp inom kommunens verksamheter.

Fritidsbanken

Arbetscenter har en fritidsbank där allmänheten kan låna gratis fritidsutrustning. Vi lånar ut skidor, skridskor, fotbollsskor, bandyklubbor och mycket annat. Arbetsuppgifterna på Fritidsbanken kan vara att ta emot kunder, sköta lånesystemet på datorn, hålla ordning på hyllorna och underhålla utrustningen.

Fritidsbanken

Second Hand

Arbetscenter driver en secondhandbutik där man kan fynda  det mesta till hushållet. Vi säljer inredning, köksgeråd, tavlor, textilier, leksaker med mera. Arbetsuppgifter på Second Hand kan vara att hjälpa kunder, stå i kassan, sortera och prismärka varor etc.

Second Hand

Skogsvård

Arbetscenter röjer sly, fäller träd och hjälper till att vårda kommunens skog och mark. På uppdrag hjälper vi även till med naturvård.

Syftet med skogsarbetet är att:

  • Öka säkerheten i områdena
  • Ta bort sjuka och döda träd
  • Göra områdena mer inbjudande, ljusare och tryggare
Skogsvård

Snickeri

I snickeriet på Arbetscenter byggs Surabänkar, insekts- & fågelholkar, blomlådor, grindar och annat åt kommunala verksamheter. Vi utför även renovering av gamla fönster på kommunens fastigheter.

Snickeri skyltar

Sågverk

Träd från kommunens egen skog sågar vi ner i vår solosåg till användbart virke. Arbetscenters personal hugger, klyver och packar ihop ved i säckar, som sedan körs ut till kommunens grillplatser. Vi levererar också virke till skolornas slöjdverksamhet.

Trädgård

Arbetscenter sköter vissa av kommunens grönområden samt erbjuder hjälp med trädgårdsskötsel och snöröjning åt seniorer som fyllt 75 år.

Arbetsuppgifter:

  • Gräsklippning
  • Häckklippning
  • Buskbeskärning
  • Lövräfsning
  • Snöskottning
  • Bortforsling av trädgårdsavfall
  • Rengöring och underhåll av utrustning

Vi har även småskalig odling i vår egen trädgård på Arbetscenter.

Trädgård

Tvätt & städ

Lokalvårdarna städar kontoret och alla övriga utrymmen på Arbetscenter samt tvättar arbetskläder och övriga textilier inom verksamheten.

Lokalvård

Återbruk

Arbetscenter samlar in gamla ting och ger sakerna nytt liv genom återbruk. Sånt som är i bra skick säljs vidare i vår secondhandbutik. En del begagnade saker reparerar vi eller omarbetar till något nytt. Av gamla gardiner kan vi exempelvis sy tygkassar eller klä om stolar. I vår verkstad repareras även gamla cyklar och säljs vidare.

Sy och pyssel

Återvinning

Arbetscenter transporterar bort avfall åt Surahammars kommunala verksamheter, sopsorterar och ser till att kommunens återvinningsstationer hålls rena. Vi tar bland annat hand om trasiga elprodukter, som vi plockar isär och sorterar till återvinning. För kommunens seniorer erbjuder vi bortforsling av trädgårdsavfall och grovsopor mot en avgift.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Arbetscenter

Nybyggsvägen 40
735 35 Surahammar


Postadress
Surahammars kommun
BOX 203
735 23 Surahammar