Arbetscenters verksamhet

Arbetscenter ger möjlighet till anpassat arbete inom ett flertal olika verksamhetområden. I samarbete med Arbetsförmedlingen eller annan remitterande myndighet kan vi erbjuda praktik, arbetsträning eller arbetsmarknadsanställning som ett steg ut på arbetsmarknaden.

Anslagstavlor

Arbetscenter sköter kommunens anslagstavlor och har i uppgift att sätta upp och ta ner affischer.

Anslagstavla

Bilvård

Arbetscenter tvättar och rekondar kommunens bilar enligt ett löpande schema året runt för att hålla bilarna i gott skick.

Biltvätt AC

Café & kök

Arbetscenter har ett personalcafé samt upplärningskök med lättare matlagning och bakning. Här får kökspersonalen laga lunch, baka fikabröd och sköta kassan. Försäljning av mat och fika sker endast internt inom den kommunala verksamheten.

Arbetscenters café

Fixarhjälp

Fixarhjälpen är en kostnadsfri kommunal tjänst riktad till seniorer i Surahammars kommun. Vi utför småfix i bostaden som kan vara riskfyllt för personer över 75 år. Arbetet kan bestå av att byta lysrör, sätta upp hyllor eller tavlor, hänga upp gardiner, bära saker till och från vinden osv.

Fixarhjälpen

Flytt & transport

Arbetscenter kan bistå kommunens förvaltningar och enheter med flytthjälp, till exempel vid byten av kontorsrum eller lokaler. Vi erbjuder också biltransport samt transport av utrustning.

Fritidsbanken

Arbetscenter har en fritidsbank där allmänheten kan låna gratis fritidsutrustning. Vi lånar ut skidor, skridskor, fotbollsskor, bandyklubbor och mycket annat. Arbetsuppgifterna på Fritidsbanken kan bestå av att ta emot kunder, sköta lånesystemet på datorn, hålla ordning på hyllorna och underhålla utrustningen.

Fritidsbanken

Second Hand

Arbetscenter driver en secondhandbutik där man kan fynda det mesta till hem och fritid. Vi säljer begagnade barnvagnar, cyklar, inredning, köksgeråd, böcker, tavlor, textilier, leksaker med mera. Arbetsuppgifter på Second Hand kan bestå av att hjälpa kunder, sortera och prismärka varor, skyltning, ta betalt i kassan osv.

Second Hand

Snickeri

I snickeriet på Arbetscenter byggs bland annat blomlådor, surabänkar, insekts- & fågelholkar samt grindar åt förskolor, skolor och äldreboenden. Vi utför även renovering av gamla fönster på kommunens fastigheter.

Snickeri skyltar

Sågverk

Träd från kommunens egen skog sågar vi ner i vår solosåg till användbart virke. Arbetscenters personal hugger, klyver och packar ihop ved i säckar, som sedan körs ut till kommunens grillplatser. Vi levererar också virke till skolornas slöjdverksamhet.

Trädgård

Arbetscenter sköter vissa av kommunens grönområden samt erbjuder hjälp med trädgårdsskötsel och snöröjning åt seniorer som fyllt 75 år.

Arbetsuppgifter:

  • Gräsklippning
  • Häckklippning
  • Buskbeskärning
  • Lövräfsning
  • Snöskottning
  • Bortforsling av trädgårdsavfall
  • Rengöring och underhåll av utrustning

Vi har även småskalig odling i vår egen trädgård på Arbetscenter.

Trädgård

Tvätt & städ

Lokalvårdarna städar kontoret och håller rent i alla utrymmen på Arbetscenter samt tar hand om verksamhetens tvätt.

Lokalvård

Återbruk

Arbetscenter samlar in gamla ting och ger sakerna nytt liv genom återbruk. Det som är i bra skick säljs vidare i vår secondhandbutik. En del begagnade grejer reparerar vi eller omarbetar till något nytt. Av gamla gardiner kan vi exempelvis sy tygkassar eller klä om stolar. I vår verkstad repareras även gamla cyklar och säljs vidare.

Sy och pyssel

Återvinning

Arbetscenter transporterar bort avfall åt Surahammars kommunala verksamheter och ser till att kommunens återvinningsstationer hålls rena. Vi sopsorterar och tar bland annat hand om trasiga elprodukter, som vi plockar isär och sorterar till återvinning. För seniorer som fyllt 75 år erbjuder vi bortforsling av trädgårdsavfall och grovsopor mot en avgift.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Arbetscenter

ÖPPET VARDAGAR 7-16

Nybyggsvägen 40
735 35 Surahammar

Postadress
Surahammars kommun
BOX 203
735 23 Surahammar