Vi vill vara en självklar samarbetspartner för skolor och förskolor för barns och ungas språkutveckling, lärande och välmående. Det här är vad vi erbjuder:
Pedagog i förskola
Kom till oss och låna böcker till förskolan! Anmäl ert i besök i förväg så att vi kan ge er bästa möjliga service. För att låna behöver ni ett institutionslånekort. Om ni vill låna i utlåningsautomaten behöver ni också en PIN-kod till lånekortet.
På måndagar har vi roliga aktiviteter som passar för förskolegrupper – jämna veckor är det Knattebio och ojämna veckor Sagoskoj. Bokas i förväg.
Om ni vill ha ett läsprojekt på förskolan bidrar vi gärna till det, det kan till exempel vara en rolig avslutning i vårt Upplevelserum. Det finns också möjligheter att ställa ut barnens/elevernas alster i bibliotekslokalen.
Vi kan plocka ihop böcker på ett specifikt tema. Hör av er några dagar innan ni vill hämta böckerna. Det finns så kallade Bokpuffar att låna. Det är en kasse med bilderböcker och kringmaterial att jobba med. Vi kan även plocka ihop boklådor att ha på förskolan, som föräldrar kan låna ur.
Pedagog i skolan
Vi erbjuder bokprat till alla årskurser. Boka i god tid, gärna ett par veckor i förväg så hinner vi förbereda ett bra bokprat. För att låna till din klass behöver du ett lärarlånekort. Om böckerna ska lånas hem är det att föredra att eleverna lånar på sina egna kort.
Om ni vill ha ett läsprojekt i skolan bidrar vi gärna till det, det kan till exempel vara en rolig avslutning i vårt Upplevelserum.
Alla barn i förskoleklass bjuds in till Bibliotekslek där de får lära sig om biblioteket och får sitt första lånekort. Inbjudan kommer från oss i början av vårterminen. Det går bra att boka en biblioteksvisning även för äldre elever.
Vi plockar gärna ihop böcker på ett specifikt tema/ämne. Hör av er några dagar innan ni vill hämta böckerna.
Om det finns tid erbjuder vi stöttning av skolbiblioteken, exempelvis vid gallring och nyinköp.
Läsa på olika sätt
Förutom vanliga böcker har vi också ljudböcker och böcker med medföljande CD. I vår Äppelhylla finns flera typer av anpassade medier: talböcker, taktila böcker, böcker med teckenspråk och TAKK. Vi kan hjälpa elever med särskilda behov att få tillgång till Legimus för egen nedladdning av talböcker. Då behöver vårdnadshavare kontakta oss för att boka en tid.
Sidansvarig:
Senast uppdaterad:
Kontakt
Surahammars bibliotek