Aros Dixie Group

Dixielandjazz med äkta smak av New Orleans bjuds det på söndagen den 12 juni klockan 15.00, Galleri Wission i Surahammar.

På eftermiddagen klockan 15.00 , söndagen den 12 juni i Galleri Wission i Surahammar kommer det att presenteras äkta gammaldags Dixieland-jazz från första halvan av 1900-talet, och de som framför musiken är en kvartett musiker, som på något sätt upplevt den här musikformen i ungdomen. Eftersom den kulturella hemorten för alla fyra är Västerås, faller det sig naturligt, att kalla bandet för Aros Dixie Group, som väl för närvarande är den enda musikgrupp i trakten som ägnar sig åt den här musiken.

Två av medlemmarna "härstammar" från Trattbandet, som startades som Olle Åhs Traditional Jazz band för 76 år sen nämligen kornettisten Bo Bergendorf och sopransaxofonisten Kaj Stridell. När Trattbandet lades ner 2013 kände de båda att de ville fortsätta med denna musik, och efter ett tag trädde Bengt Engström till med sin banjo och Jan Peter Löfstrand med sin Sousaphone; båda hade tidigare medverkat i Trattbandet under åren. Och nu håller denna kvartett sin dixiemusik levande i Västeråsområdet.

Galleri Wission, som är en f d kyrka,har de senaste åren blivit en alltmera populär konsertlokal för olika slags musik,på grund av sin härliga akustik.Väl värd för musikälskare att pröva!