Ekeblad Bostad träffar markanvisning i Ramnäs

Surahammars kommun har gett Ekeblad Bostad en markanvisning för utveckling av fastigheter i Ramnäs.

Ekeblad Bostad har tilldelats en markanvisning avseende fastigheter (Norrby 2:5 i Ramnäs) som möjliggör byggnation av upp till 48 bostäder. Byggnaderna planeras att bli en modern version av korsvirkeshus med traditionell träpanel och klassiskt falurött.

- Vi välkomnar Ekeblad Bostad till kommunen som med sitt bidrag möter våra krav på fastighetsutvecklingen i kommunen. Ekeblad Bostads höga ambitionsnivå passar väl in i kommunens inriktning att nya bostäder ska bidra till att göra Surahammars kommun attraktivt för nyinflyttade för såväl befintliga invånare i kommunen, säger Johanna Olofsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi är glada för förtroendet att få möjligheten att skapa bostäder i detta vackra område. Ekeblad bostad drivs av att bygga bostäder för flera och här ser möjligheten ett skapa ett kvalitativt, lantligt och vattennära boende som kan attrahera fler att välja Ramnäs & Surahammar framför omkringliggande regionstäder.

Våra arkitekter har lyckats hitta vacker gestaltning som knyter an till områdets historiska byggnader, det är en modern version av korsvirkeshuset med traditionell träpanel och klassiskt falurött. Jag som bott utmed Kolbäcksån som barn ser stort värde i att värna om miljön och samtidigt göra den mer tillgänglig för fler berättar Johan på Ekeblad Bostad.

Markanvisningsområde

Markanvisningsområde markerat med gult.

Skiss på bostadsområde.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johanna Olofsson, kommunstyrelsens ordförande, johanna.olofsson@surahammar.se

Fredrik Cederblom, kommunchef, fredrik.cederblom@surahammar.se

Johan Martinelle, projektledare Ekeblad Bostad, johan.martinelle@ekebladbostad.se