Magisk båtkryssning på Mälaren

För precis en vecka sedan (18 augusti) blev våra äldre inom hemtjänst, serviceboenden och vårdboenden bjudna på en Mälarkryssning med passagerarbåten Havsörnen. Drygt hundra personer hade hörsammat inbjudan och deltog i resan. Handikappanpassade bussar hämtade deltagarna vid servicehusen i Virsbo, Ramnäs och Surahammar.

Alla ombord!

Visst var det lite knöligt att äntra båten men väl ombord verkade alla lyckliga och glada. Efter att socialchef Eva-Lena Odeling och socialnämndens ordförande Inge Larsson hälsat alla välkomna ombord steg ljudnivån i lokalen. Ett sådant där behagligt sorl, där alla verkade tala med alla, spred sig i salongen.

Kryssning, lunch och glada tillrop.

När båten lade ut speglade solens strålar sig i den i det närmaste vindstilla Mälaren. Det bjöds på lunch ombord. Den varmrökta Siljanslaxen med tillbehör tilltalade smaklökarna och fick massor av lovord. Efter en trevlig och mysig tre timmars tur bland öar och skär i Västeråsfjärden var vi åter tillbaks i hamnen. Det var en stor ynnest att få se deltagarna när de lämnade båten. Ansikten sken och vänliga ord och omdömen flödade.

Strålande lagarbete

Det känns fint att ha varit med och genomfört denna resa men detta är ett lagarbete som bara är möjligt med en i det närmaste perfekt personal. Med på resan fanns både sjuksköterskor undersköterskor och områdeschefer och en mycket serviceinriktad båtpersonal. Ni var alla fantastiska. Utan er vore det omöjligt att utföra så här stora projekt.

Någon ropade från kajen och frågade om vi inte kan göra om detta nästa år. Vi lovar att göra allt vi kan för att detta skall bli en årlig tradition.


Vänligen,

Eva- Lena Odeling
Socialchef

Inge Larsson
Socialnämndens ordförande