Surahammars kommun är bäst!

Surahammars kommun har en rekordlåg arbetslöshet bland invandrare tack vare god samverkan i vår kommun.

Förra veckan skrev Dagens Nyheter en jättefin artikel om hur samverkan i kommunen gjort att Surahammars kommun har en rekordlåg arbetslöshet bland invandrare.

DN's artikel är låst men skickar ändå med länken till artikeln i detta inlägg, https://www.dn.se/sverige/rekordlag-arbetsloshet-bland-invandrare/.

Bengt och Petra berättar

Vi på Arbetscenter ser de goda siffrorna gällande arbetslösheten i Surahammars kommun som ett gott tecken på att samverkan fungerar bra. Det är många som bidrar till detta goda resultat.

Det finns en bra samverkan mellan kommunens olika verksamheter, där vi med ett arbetssätt matchar intresse/kompetens hos våra anställda som ett nästa steg gentemot våra enheter inom kommunen där ett anställningsbehov finns. Det har resulterat i flera anställningar bara i år. Vi har ett samverkansavtal med Arbetsförmedlingen med en nära kontakt både på handläggare- och chefsnivå samt en god samverkan med kommunens näringslivsenhet där vi tillsammans anordnade en lyckad jobbmässa i våras och följer nu upp den succén 26 oktober med en till.

Vi samarbetar gärna med alla arbetsgivare som har ett anställningsbehov både de interna enheterna, även med privata arbetsgivare och företag för att matcha rätt kompetens på rätt plats gällande de personer vi får in i vår verksamhet via Arbetsförmedlingen.

För personer som har svenska som andra språk är delaktigheten i en arbetsgrupp en mycket bra möjlighet att utveckla sin kunskap i det svenska språket. Det är en viktig del att etablera sig på arbetsmarknaden. Verksamheternas personal som genom det dagliga mötet med människor motiverar och påverkar att ta steg mot en etablering på arbetsmarknaden är en viktig del.