Sammanhållen patientjournal i Surahammars kommun

Bilden föreställer en journal

Från och med hösten 2023 kommer Surahammars kommun att ingå i sammanhållen journalföring tillsammans med Region Västmanland.

Detta innebär att legitimerad arbetsterapeut/ fysioterapeut/ sjuksköterska skriver i samma journalsystem som Region Västmanland.

Det är ett snabbt sätt att få en helhetsbild om dig som patient. Hälso- och sjukvårdspersonalen behöver inte ringa andra vårdgivare för att få information.

För dig som patient innebär det t.ex. att du inte behöver redogöra angående tidigare vårdkontakter eller mediciner.

Personalen får inte automatiskt ta del av dina journaluppgifter utan det krävs ett samtycke av dig som patient för att kunna ta del av patientjournalen hos Regionen.

Nationell Patientöversikt (NPÖ)

Nationell patientöversikt är en tjänst som gör det möjligt för vårdgivare att dela journalinformation med varandra. Hälso- och sjukvårdspersonalen kan ta del av journalinformation som finns hos andra vårdgivare. Andra vårdgivare kan snabbt och enkelt se information som finns i din patientjournal.

Den information som hälso- och sjukvårdsorganisationen i Surahammars kommun visar är: journalanteckningar, diagnoser, röntgenremisser och vårdkontakter. För att vårdpersonal ska få använda sig av Nationell patientöversikt krävs ett samtycke från dig som patient.

Läs mer om Nationell patientöversikt.

Du kan spärra dina uppgifter om du inte vill att andra vårdgivare ska kunna ta del av din patientjournal från Surahammars kommun. Du kan när som helst ångra dig och be att spärren tas bort. Kontakta din sjuksköterska.

Journalen

All hälso- och sjukvårdspersonal dvs. sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut, måste journalföra sina bedömningar och åtgärder i en journal, även kallad patientjournal.

Nu kan du som invånare ta del av din patientjournal som är skriven av ovanstående yrkesprofessioner om du haft kontakt med dem genom hembesök, hemsjukvård eller bor på ett särskilt boende i Surahammars kommun. Det gör du genom att logga in på 1177.

Läs mer om 1177 Journal

1177 journal - Inera
Din journal - 1177

Samtycke

För att få tillgång till din journal hos exemeplvis Regionen krävs ett samtycke från dig.

Vill du ha mer information?

Har du frågor, kontakta medicinskt ansvarig sjuksköterska:
Mette Hutters Larsen
Telefon: 0220-39293